Başbakan Erdoğan, Mersinde

Başbakan Erdoğan, Mersinde -Erdoğan, toplam yatırım bedeli 232 milyon TLyi bulan 50 tesisin açılışını gerçekleştirdi


MERSİN (A.A) - Kadir Karakuş - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersinde, yatırım bedeli 232 milyon TLyi bulan 50 tesisin açılışını yaptı.
     Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumunun yanında düzenlenen toplu açılış törenine katılan Erdoğan, yatırımların Mersinlilere hayırlı olması dileğinde bulundu.
     Başbakan Erdoğan, Mersinde gerçekleştirdikleri yatırımlarla ilgili şöyle konuştu:
     Tarsusta 7 milyon 350 bin liralık yatırımla turizm otelcilik lisesini, oteli ve pansiyonuyla birlikte inşa edip, hizmete sunduk. Yenişehirde Yahya Akel Fen Lisesini ve 300 kişilik pansiyonunu 8 milyon 224 bin liralık yatırımla tamamladık. Yenişehirde Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesini ve 300 kişilik pansiyonunu Mersinimize kazandırdık. Akdenizde Anadolu sağlık meslek lisesi ve 100 kişilik pansiyonunu, Ahi Evran Ticaret Meslek Lisesini bitirdik ve Mersinimize kazandırdık. Erdemlide Anadolu öğretmen lisesi ve Kocahasanlı Anadolu Lisesi, Gülnarda, Mezitlide Anadolu liseleri açılışını yapacağımız eğitim kurumları arasında yer alıyor. 7 adet ilköğretim ve 10 anaokulunun açılışını bugün gerçekleştiriyoruz.
    
     Mersin Üniversitesinin yaklaşık 12 milyon liralık yatırımla şehre modern bir tıp fakültesi binası ile 9,5 milyon liralık yatırımla mühendislik fakültesine yeni bir bina kazandırdığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
     Kredi Yurtlar Kurumu da yaklaşık 16,5 milyon liralık yatırımla Çiftlik Kampüsüne bin kişilik modern bir öğrenci yurdu inşaa etti. Bütün bu eğitim yatırımlarını sizlerle birlikte açıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte çok daha açılışlar yapmak suretiyle, 2013 Akdeniz Oyunlarıyla ilgili yatırımlar ciddi bir potansiyel oluşturacak. Tarsus Fevzi Çakmak Mahallesinde TOKİ vasıtasıyla 384 konut inşa ettik. Bu konutların açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. Tarsus, Erdemli huzurevleri, Aydıncık Aynalıgöl Mağarası aydınlatması ve çevre düzenlemesi, Anamur Ören Belediyesi Kültür Merkezi de bugün açılışını yapacağımız eserler arasında yer alıyor.
     KÖYDES kapsamında 11,5 milyon liralık yatırım yaptık. Kırsal kalkınma yatırımları kapsamında 3,5 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Özel sektör yatırımı olarak da Memişoğlu Grubunun 13,5 milyon liralık bir yatırımla Mersinimize kazandırdığı lojistik merkezinin açılışını aynı şekilde gerçekleştiriyoruz.
     Konuşmasının ardından Erdoğan, Daha nice eserlerde bir ve beraber olmak üzere Ya Allah Bismillah diyerek açılış kurdelesini kesti.
     Açılışa, Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Partili eski bakan Kürşad Tüzmen, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bazı milletvekilleri katıldı.
     Bu arada, Erdoğana, Mersin İdmanyurdunun Başkanı Ali Kahramanlı tarafından üzerinde Recep Tayyip Erdoğan yazılı 33 numaralı Mersin İdmanyurdu forması hediye edildi.
     Törenin ardından Erdoğan, Başbakanlığa ait otobüsle tören alanından ayrıldı. Bu sırada, otobüsün önüne oturan bir kadına korumaların ve çevik kuvvet polislerinin müdahale ettiğini gören Erdoğan, otobüsü durdurtarak kadını otobüse aldı. Yol boyunca vatandaşları selamlayan ve çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, otobüse aldığı kadınla Mersin Valiliğine geldi. Korumalar, Başbakan Erdoğanın ardından kadını da valiliğe aldı.
    
     Muhabir: Ferhat Demircan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, Mersinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER