Başbakan Erdoğan, Sakaryada

Başbakan Erdoğan, Sakaryada -Erdoğan: Geçmişte siyasetçiler vardı, öyle enteresan ki seyahat ederken, bir yerden geçerken yolu kesilir, orada toplanırlar, ondan talepte bulunurlar, burayı ilçe yapın diye. O da yaptık gitti de


SAKARYA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların 17 Ağustos depreminin ardından Sakaryanın yeni yerleşim alanın ilçe olması isteğine ilişkin olarak, Geçmişte siyasetçiler vardı, öyle enteresan ki seyahat ederken, bir yerden geçerken yolu kesilir, orada toplanırlar, ondan talepte bulunurlar, burayı ilçe yapın diye. O da yaptık gitti der. Şimdi sevgili kardeşlerim, bu başkanınızın da o tür siyasetçilerden mi olmasını istiyorsunuz- dedi.
     Başbakan Erdoğan, 17 Ağustos Camiinde cuma namazını kıldıktan sonra caminin önünde toplanan vatandaşlara caminin balkonundan hitap etti.
     Sakaryada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Erdoğan, Yenikentin saygıdeğer güzel insanları, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum diye konuştu.
     Yenikentin şehirleşme planında geldiği noktanın her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İnşallah daha farklı bir Yenikenti yerel yönetimlerimizle, gerek büyükşehir belediyemiz gerek ilçe belediyemiz gerekse valiliğimiz de inanıyorum ki çok daha farklı bir geleceğe taşımanın hamlesi, gayreti içinde olacağız. Değerli kardeşlerim, ilçe olmak gibi bir ifade kullanıyorlar, şimdi size kardeşçe, bir başbakanınız olarak bir şey söyleyeyim. Geçmişte siyasetçiler vardı, öyle enteresan ki seyahat ederken, bir yerden geçerken yolu kesilir, orada toplanırlar, ondan talepte bulunurlar, burayı ilçe yapın diye. O da yaptık gitti der. Şimdi sevgili kardeşlerim, bu başkanınızın da o tür siyasetçilerden mi olmasını istiyorsunuz- Şimdi biz valiliği buraya getirdik. Vali kaymakam değil, vali burada Yenikentte. Yani Valimiz buraya hizmet etmiyorsa söyleyin valimizi alalım. Vali mi büyük kaymakam mı büyük, daha ne istiyorsunuz.
     17 Ağustos depreminin ardından yeni yerleşim alanı olan Yenikenti adete modern bir bölge olarak gördüklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, Yeni 17 Ağustosları hatırlamak istemiyoruz. Onun için de inşallah burada şimdi ortaokuluyla, lisesiyle, kız imam hatip, erkek imam hatibiyle inşallah süratle eğitim yatırımlarımıza hız vereceğiz. Hız vermek suretiyle bir defa onları yetiştireceğiz. Valimizle de konuştum, hemen bunların adımlarını atacağız dedi.
    
     -Hizmet geliyor mu gelmiyor mu önemli olan bu-
    
     Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Çünkü bizim bütün yatırımımız kime olacak biliyor musunuz, insana, insana. En çok yatırım ona. Elhamdülillah. Bu ayki rakamlar da açıklandı, bütçe 4,5 milyar fazla verdi. Eskiden hep açık verirdi ama şimdi fazla veriyor. O fazlalar hep buralara gidecek, altyapı, üstyapı olarak, okullar, hastaneler, hamdolsun. Hastanemiz de var mı- İnşallah bugün 19 ayrı eseri açıyoruz, bunlar da hayırlı olsun. Bütün bu yatırımlarla beraber Yenikentimizi inşallah çok daha güzel günlere, çok daha farklı bir şekilde hazırlayacağız ama şunu unutmayın ki bütün yatırımımız sizlere olacaktır. Yoksa isim bunlar, hiç önemli değil, hizmet geliyor mu gelmiyor mu önemli olan bu, önemli olan bu.
     Bir vatandaşın Yenikentin ilçe olmasını istediğini söylemesi üzerine de Başbakan Erdoğan, Kardeşim, hala anlatamıyorum ben sana, sen anlamak istemiyorsun. Yahu ilin valisi burada sen ilçeden bahsediyorsun, niye küçültüyorsun işi, ilin valisi burada. Ben de sizleri çok seviyorum. En hayırlı hizmetin bu olduğunu bilerek valiliği buraya getirdik dedi.
     Bir sevdadır seni sevmek, Bir vuslattır seninle buluşmak, Başkanlık sistemi dileğimiz, Yenikent ilçesi isteğimiz ve Bizden size selam olsun, sizden bize bir kelam olsun dövizleri taşıyan vatandaşlar, Başbakan Erdoğana sevgi gösterisinde bulundu.
     Bu arada, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, AK Parti Sakarya İl Kongresine giderken kongrenin yapılacağı salonun yakınında durarak çocuklara oyuncak dağıttı. Bu sırada Betül Rana Yıldızın (9) Necip Fazıl Kısakürekin Sakarya şiirini okuması sırasında Başbakan Erdoğanın duygulandığı görüldü.
    
     Muhabir: Kemal Kaymak/ Atakan Çelik
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, Sakaryada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER