Başbakan Erdoğan, Şanlıurfada

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfada -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistinde İsrail askerlerine korkusuzca kafa tutarak dünya gündemine oturan cesur kız Ahed Tamimi ile kahvaltı yaptı


ŞANLIURFA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistinde İsrail askerlerine korkusuzca kafa tutarak dünya gündemine oturan cesur kız Ahed Tamimi ile kahvaltı yaptı.
     Erdoğan, Filistinli Ahed ve annesi Neriman Tamimiyi konakladığı otelde kabul etti. Sabah kahvaltısında bir araya geldiği Ahed ve annesi ile bir süre sohbet eden Erdoğan, aileye çeşitli hediyeler verdi.
     Kahvaltıya, Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile Başakşehir Belediye Başbakanı Mevlüt Uysal da katıldı.
    
     -Filistinin yanında olduğu için teşekkür ettim
    
     Filistinli Ahed Tamimi, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa bir başbakan ile kahvaltı yaptığını belirterek, Beni bu şekilde misafir ettiği için Ona çok teşekkür ediyorum dedi.
     Başbakan Erdoğanın görüşme sırasında kendisine çeşitli hediyeler verdiğini aktaran Tamimi, şöyle devam etti:
     Bana verdiği hediyeler içerisinde Iphone, Kuran-ı Kerim, anneme baş örtüsü, babama kravat var. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu, hayatımda hiç unutmayacağım bir anı. Her zaman Filistinin yanında olduğu için teşekkür ettiğimi ilettim kendilerine.
     Ahed Tamimi, ayrıca Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysalın daveti üzerine Türkiyeye geldiğini hatırlatarak, Beni buraya getirmese böyle bir görüşme olmayacaktı. Çok mutlu oldum. Başbakan Erdoğan ile görüştükten sonra Ona sarıldım ve teşekkür ettim diye konuştu.
     Anne Neriman Tamimi ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kendilerini aileden biri gibi karşıladığını belirterek, Çok mutlu olduk. Teşekkür ederiz dedi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Halil Fidan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER