Başbakan Erdoğan Kayseride

Başbakan Erdoğan Kayseride -Erdoğan, toplam yatırım bedeli 512 milyon lirayı bulan 90 eserin açılışını gerçekleştirdi


KAYSERİ (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplam yatırım bedeli 512 milyon lirayı bulan 90 eserin açılışını gerçekleştirdi.
     Erdoğan, Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yatırımların Kayseriye kazandırılmasında emeği geçen bakanlar, belediye başkanları ve özel sektör temsilcilerine teşekkür ederek, Kayseriye ve Türkiyeye hayırlı olmasını diledi.
     Kayserinin Anadoludan yükselen bir gücün bütün Türkiyeyi, bölgeyi ve dünyayı nasıl etkileyebileceğini gösteren en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, Kayseri, Anadolu insanının kendi gücü, kendi imkanı, kendi zekası ve kendi becerisiyle neleri ortaya koyabileceğinin en güzel ifadesidir dedi.
     Erdoğan, Kayserinin petrol, doğalgaz, altın gibi kendi başına değeri olan doğal kaynakları bulunmadığını, dışardan çok büyük paraların, kaynakların aktığı bir il olmadığını vurgulayarak, Kayseri sadece çalışkan, azimli, kendine şehrine ve ülkesine güvenen, inanan insanların yaşadığı bir şehirdir. Buranın temelinde insan var. Emek, sermaye ve bu eserler onun türevi diye konuştu.
     Hükümetin Kayserinin çabasını ve çalışkanlığını karşılıksız bırakmadığını, her alanda kenti daha da ileriye taşıyacak atılımlar, hizmetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, özel sektörün de önünü açacak, yatırım şevkini artıracak her türlü tedbiri aldıklarını, her türlü teşviki sağlayacaklarını kaydetti.
     Eğitim alanında Kayseriye Koca Sinan İmam Hatip Lisesi ve Pınarbaşı Anadolu Lisesi ile 5 ilköğretim, 6 anaokulu, 2 okul, kız yurdu, ve spor salonları kazandırdıklarını bildiren Erdoğan, Abbdullah Gül ve Özel Melih Şah Üniversitesinin bazı fakülteleri, idari binası, kütüphane ve öğrenci yurtlarının da hizmete girdiğini ifade etti. Erdoğan, daha sonra şehre kazandırılan eserleri anlattı.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin tesislerinin de açılışını gerçekleştirdiklerine belirten Erdoğan, Mimar Sinan ve İncesu Organize Sanayi Bölgesindeki 144 milyon liralık özel sektör yatırımlarının da resmi açılışlarının yapıldığını söyledi.
     Erdoğan, El birliği ile güç birliği ile kafa birliği ile Türkiyeyi önümüzdeki 11 yılda inşallah dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri haline getireceğiz. Bu hizmetlerle Kayserimizi daha da büyütüyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun diyerek konuşmasını bitirdi.
     Başbakan Erdoğan daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve AK Parti milletvekilleriyle toplu açılışı gerçekleştirdi.
     Erdoğan, açılışın ardından AK Parti otobüsüyle, şehir turu attı. Çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, daha sonra açılışını gerçekleştireceği partisinin yeni il başkanlığı binasına geçti.
    
     Muhabir: Kadir Karakuş / Seval Güler
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER