Başbakan Yardımcısı Arınç: (1)

Başbakan Yardımcısı Arınç: (1) -1 milyon dolar bulmak için kapı kapı dolaşırken IMF bizden borç para istiyor. Cömert insanlarız biz. Zor durumda mısın- Sana 5 milyar dolar kredi vereceğim diyoruz. Bu şaka değil devlet sözü. IMF


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1 milyon dolar bulmak için kapı kapı dolaşırken IMF bizden borç para istiyor. Cömert insanlarız biz. Zor durumda mısın- Sana 5 milyar dolar kredi vereceğim diyoruz. Bu şaka değil devlet sözü. IMFye 5 milyar dolar kredi vereceğiz dedi.
     AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKKM) düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, işsizlikte Türkiyenin yüzde 8 ile en düşük seviyeye ulaştığının söyledi.
     Yüzde 18lerden bu rakamın yakalandığını belirten Arınç, Çok şükür Türkiyede işsizlik giderek azalıyor ve rekor yüzde 8de. Bu AK Parti ekonomisinin en büyük başarısıdır. Bugün AB üyesi olan ülkelerin pek çoğunda özellikle Avro Bölgesindeki sıkıntı o kadar artmıştır ki İspanya, Portekiz, İtalya, Fransa ve diğer ülkelerde işsizlik oranları yüzde 14lerin üzerindedir. Hiçbir zaman Avrupada bu kadar yüksek oranda işsizlik görülmemiştir. Hükümetimiz krizin içindeki dünyada işsizliğini yüzde 8e düşürebiliyorsa, bunun alkışlanması gerekir diye konuştu.
     İşsizlik oranındaki bu oranı, evladınızdan, beyinizden hissedebiliyorsunuz diyen Arınç, şöyle devam etti:
     (Benimki hala işsiz) diyenleriniz vardır. Bunun sebeplerini biliyoruz. Vasıflı eleman noktasında, meslek edinme noktasında başarılı olan herkes bugün en yüksek ücretler ile iş bulabilecek bir noktaya geldi ama senin beyine de çocuğuna da iş bulacağız merak etme. Herkes iş sahibi olacak inşallah. AK Parti döneminde bunları sıradan işlermiş gibi konuşuyoruz. 20-30 sene evvelini hatırlayın. 2000, 2001 krizleri Türkiyede ne varsa tüketmişti. 20 tane banka batmış, 40 katrilyonluk yük milletin sırtına yüklenmişti. Dolar 690 bin liraydı, ertesi gün 1 milyon 700 bin lira olmuştu. Hazine maaş ödeyemiyordu. Şimdi 5 milyon 923 bin kişinin maaşını bayram öncesinde yatırdık.
    
     -Sıfır faizli krediler veriyoruz-
    
     Arınç, eskiden faizlerin çok yüksek olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
     Şimdi yerlerde rezil oldu faizler. Sıfır faizli krediler veriyoruz. 2000li yılların başında 27,5 katrilyon Merkez Bankasında rezerv vardı. Şükür olsun şimdi 103 milyar 114 milyon dolar var. Yani eski parayla 113 katrilyon 114 trilyon devletimizin Merkez Bankasında rezerv var. Bu AK Partililerin başarısı değil, 75 milyonun sevinmesi gereken başarıdır. Merkez Bankasında bu kadar paranız varsa, siz korkmayın. IMFye olan borcumuzu bitiyoruz. 4 senedir IMF ile iş yapmıyoruz. Önceden 1 milyon dolar kredi bulduğu zaman bir devlet adamının Ankaraya gönderdiği mesajı hatırlıyorum. Müjde, 1 milyon dolar kredi bulduk diye. Keşke onlar bugünleri görseydi. Görenleri de var. Onlar şimdi nelerin başarıldığını çok iyi görüyordur.
     Türkiyenin önceden kurucusu olduğu IMFden hep borçlandığını dile getiren Arınç, şunları aktardı:
     Ekonomik sıkıntıya düştüğü zaman ver ver bana diyorduk. Torununu bile borçlandırıyordu devlet. Şimdi IMF, ben de ekonomik krizden etkilendim. İtalya, İspanya, Portekiz, İzlandanın hali ortada. Türkiye bana borç para verebilir misin- diyor. Latife etmiyorum. Ey güzel Allahım, ne güzel günlere kaldık. 1 milyon dolar bulmak için kapı kapı dolaşırken IMF bizden borç para istiyor. Cömert insanlarız biz. Zor durumda mısın- Sana 5 milyar dolar kredi vereceğim diyoruz. Bu şaka değil devlet sözü. IMFye 5 milyar dolar kredi vereceğiz. Al sana itibar.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Tarık Üzgün-Harun Kaymaz / Metin Aktaş / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER