Başbakan Yardımcısı Arınç: (2)

Başbakan Yardımcısı Arınç: (2) -"Bugün sadece AK Parti başarıya ulaşacak ve bundan kredi kazanacak diye hasis bir düşünceye sahipseniz bundan vazgeçin. Bu, Türkiyenin 75 milyonun tüm siyasi partilerin sahip çıkması gereken bir konudur"


İZMİR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci ile ilgili, "Bugün sadece AK Parti başarıya ulaşacak ve bundan kredi kazanacak diye hasis bir düşünceye sahipseniz bundan vazgeçin. Bu, Türkiyenin 75 milyonun tüm siyasi partilerin sahip çıkması gereken bir konudur" dedi.
     Arınç, katıldığı Bayındır Çiçek Festivalinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Süreç konusunda CHP ve MHPnin yaklaşımıyla ilgili soru üzerine Arınç, CHPnin sürecin başından bu yana ne yaptığını bilemez bir durumda olduğunu belirterek, "Kendi iç sorunlarıyla kavgalı bir durumdayken, bir yandan destek veriyor gibi görünüyor, öte taraftan kösteğin en büyüğü olmaya da gayret ediyor" ifadesini kullandı.
     Arınç, şöyle devam etti:
     "Siz MHP değilsiniz, en azından Türkiyenin bu sorunuyla yüzleştiği zamanlarda çözüm önerileri ve tekliflerinizin olduğunu, zaman zaman raporlar yazdığınızı biliyoruz. Siz de böyle bir çözümü, böyle bir süreci bekliyordunuz. Bugün Sadece AK Parti başarıya ulaşacak ve bundan kredi kazanacak diye hasis bir düşünceye sahipseniz bundan vazgeçin. Bu Türkiyenin, 75 milyonun, tüm siyasi partilerin sahip çıkması gereken bir konudur."
     MHPnin söylemlerinin 30 yıldır değişmediğini, partinin zaman tünelinde kaldığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
     "Şiddet çağrıştıran sözlerle, sadece hakaret ifade eden cümlelerle hükümeti karalamaya çalışıyorlar. Onlar da Musa Serdar Çelebinin yaptığına baksınlar. Büyük Birlik Partililerin yaptığına baksınlar. Onlar da sürece çok açık bir destek olmasa bile en azından hükümete hakaret etmiyor ve bu süreci köstekleyecek davranışta bulunmuyorlar. Bağırmalarınız çağırmalarınız boşuna. Bir taraftan sayın Bahçeli bildik sözleri konuşurken, bir tarafta da her gün ekrana çıkardıkları iki kişinin insanları kahkahalarla, insanlara adeta üzüntüyle... Maalesef bir tarafa savrulan iki arkadaşımızın davranışlarından vazgeçmelerini istiyorum. Profesör etiketli olmuş ama sadece kendisi gülüyor ve çevresindekileri güldürüyor. Öbürü de avazı çıktığı kadar ciyak ciyak bağırıyor.
     Söylediklerinde hiçbir hikmetli söz yok, bir gram faydası da yok. MHP bu olmamalıdır, sürece destek olmasa bile köstek olmamalıdır. Çünkü bu hepimizin, Türkiyenin bir şansıdır. Bunun başarıya ulaşması demek Türkiyenin uçması demektir. Türkiyeye huzurun gelmesi demektir.
     Arınç, "BDPnin de akil insanlar gibi bir heyet oluşturma hazırlığında olduğu" konusunda yöneltilen soru üzerine, akil insanlar heyetinin sivil ve gönüllü bir çalışma olduğunu, bir kısıtlama getirilmediğini belirterek, "Bu süreçte Türkiyede herkes kendi içinde örgütlenerek, bireysel veya gruplar halinde süreci destekler çalışmalar yapabilir. Herkes evinde, iş yerinde, çevresinde sürece olumlu katkı sağlayabilecek çalışma yapabilir" yanıtını verdi.
    
     -Fenerbahçenin galibiyeti-
    
     Fenerbahçenin dün akşam UEFA kupası yarı finalinde karşılaştığı Benficayı yenmesiyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Arınç, maçı izlediğini ve Fenerbahçenin sergilediği futbolu çok beğendiğini söyledi.
     Fenerbahçeyi candan kutladığını belirten Arınç, şunları kaydetti:
     "Bir Beşiktaşlı olarak hasis değilim, milli takım ruhuyla hareket ediyorum. Hangi takımımız yabancı bir takımla mücadele ediyorsa, onun formasını giyiyorum. Doğrusu böyle başarılı bir oyunu Fenerbahçeden beklemiyordum. Ama hepsi mükemmeldi. Penaltı kaçmasaydı 2-0 olurdu. Direklerden gelen topların sayısı 5-6yı buldu. Bu oyunu tekrarlarlarsa, rakibini geçer finale gideriz. Tüm Fenerbahçelilere tebriklerimi sunuyorum. Fenerbahçe ile iftihar ediyoruz."
     (Bitti)
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı - Tolga Albay
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER