Başbakan Yardımcısı Arınç:

Başbakan Yardımcısı Arınç: -Çok şükür genç nüfusu yüksek olan bir ülkeyiz. Güçlüyüz, geleceğimiz de güçlü olacak


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çok şükür genç nüfusu yüksek olan bir ülkeyiz. Güçlüyüz, geleceğimiz de güçlü olacak dedi.
     Arınç, Özel Rafet Kahraman Liselerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursada çok güzel bir kar yağışı olduğunu, bu açılışın da unutulmaz bir hatıra olacağını söyledi.
     Gökten gelen beyaz kar tanecikleri, belki hepsinin üzerinde birer melek var diyen Arınç, manzarayı keyifle izlediklerini, bunun bereket ve hayırlara işaret olduğunu, Rafet Kahraman Liselerinin açılış töreninde Cenab-ı Hakkın bu güzelliklere, güzel niyetlere mukabele ettiğini dile getirdi.
     Arınç, öğrencilere en iyi eğitimi vermek için bu okulu yaptıran Rafet Kahraman ailesine ve çocuklarına teşekkür ederek, şöyle konuştu:
     Eğitim, birinci işimiz. Hükümet olarak da fert olarak da evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesini onların geleceğimizin güvencesi olmasını isteriz. Toplumumuzun, ülkemizin, bütün dünyanın geleceği, iyi, güzel şeyler öğrenen, bunu hayatında tatbik eden, topluma ve bütün insanlığa yararlı olmak isteyen gençlerimize bağlı. Hamdolsun 75 milyon nüfusumuz var. Bunun yarısı 30 yaşın altında. 30 yaşın altında olanların 18 milyonu da eğitim çağında. Çok şükür genç nüfusu yüksek olan bir ülkeyiz. Güçlüyüz, geleceğimiz de güçlü olacak. Avrupanın pek çoğu yaşlandı. Gençlik gelmiyor. Pek çok ülkede de kriz var. Ama hamdolsun ki bizim çok iyi yetişecek gençlerimiz, bizim geleceğimizi hazırlayacak, bizi güçlü Türkiye, güçlü devlet yapacak.
     Bütçeden en çok payı eğitime ayırdıklarını vurgulayan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     50 katrilyon civarında bütçeden payı var. Ama yetmiyor, yetmesi de mümkün değil. Eskiden 6. veya 7. sırada olan milli eğitim, hamdolsun ki 6 seneden beri 1. sıraya geldi. O yüzden milletimizin her ferdinin de eğitime katkıda bulunması lazım. Yüzde 100 Eğitime Destek kampanyası yıllar önce başladı ve hamdolsun düşünülenin, tahmin edilenin ötesinde büyük bir başarıyla devam ediyor. Valilerimiz, çok değerli, hamiyetperver, hayırsever iş adamlarımız, zenginlerimiz, hali vakti yerinde olanlarımızla protokoller yapıyor. Bu protokollerle ilköğretimden liselere fakültelere kadar yeni eğitim binaları yapılıyor. Türkiyenin her yerinde bir şevk var. Büyük bir azim var. Bursa çok kaliteli insanlarıyla kazandığının büyük bir kısmını hayra sarf etmeyi gerçekleştirmiş, güzel insanlarıyla Türkiyenin 81 ilinden inanıyorum ki ilk 3ün içerisindedir.
     Arınç, Özel Rafet Kahraman Lisesinde 500e yakın lise talebesinin eğitim gördüğünü belirterek, okulu yaptıran Rafet Kahramanın hayat hikayesini okuduğunu, 80 yaşının biraz üzerinde olan Kahramanın, Bulgaristandan mübadele ile muhacir olarak Türkiyeye geldiğini ve burada yetiştiğini belirtti.
     Kahramanın hem geldiği memlekete hem de eğitim kurumlarıyla Bursaya hizmet ettiğini vurgulayan Arınç, şöyle dedi:
     Bu güzel eğitim kurumlarını neredeyse 18 milyon lira harcamayla Nilüfere, Bursaya kazandırdığı için Rafet Kahramanın elini öpüyor, kendisine hayır duaları ediyoruz. Ama bu tek taraflı değil. Eminim ki, değerli eşleri Hafize Hanım onu bu hayırlara teşvik etmeseydi, ona kalsa bu işi yapamazdı. Dolayısıyla Rafet Kahraman kadar Hafize annemize de teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Allahtan sağlık, uzun ömürler diliyorum. Afiyetler diliyorum. Onlara ömürleri boyunca değil inşallah iki cihanda da saadetler diliyorum.
     Daha sonra, hayırveser iş adamı Rafet Kahramana plaket ve çiçek veren Başbakan Yardımcısı Arınç, açılış kurdelesini kestiği okulu gezdi.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER