Başbakan Yardımcısı Atalay, Batmanda:

Başbakan Yardımcısı Atalay, Batmanda: İdarecilerimizi otoriter devletin temsilcileri olarak değil, şefkatli, insan yüzlü ve demokratik devletin temsilcileri olarak görmek istedik. Bu manada ülkede büyük değişim oldu (Fotoğ


BATMAN (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İdarecilerimizi otoriter devletin temsilcileri olarak değil, şefkatli, insan yüzlü ve demokratik devletin temsilcileri olarak görmek istedik. Bu manada ülkede büyük değişim oldu dedi.
     Beraberinde Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ile Batmana gelen Başbakan Yardımcısı Atalay, Vali Ahmet Turhanı makamında ziyaretinde yaptığı açıklamada, siyasi hayatı boyunca en çok ziyaret ettiği illerden birisinin Batman olduğunu söyledi.
     Atalay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin, Bilim Teknoloji Yüksek Konseyine katıldığı için Batmana gelemediğini ifade ederek, onu temsilen Maliye Bakan Yardımcısı Cantimurun kendisine eşlik ettiğini belirtti.
     Ziyareti sırasında kamu yöneticileriyle bir araya gelip değerlendirmelerde bulunacaklarını kaydeden Atalay, geçen yıl Batmana 3 kez geldiğini hatırlattı.
     Atalay, Vali Ahmet Turhanın İçişleri Bakanlığı döneminde Batmana vali olarak atandığını ve 3 yıllık süre zarfında önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Türkiyenin her yerinde idarecilerimizi otoriter devletin temsilcileri olarak değil, şefkatli, insan yüzlü ve demokratik devletin temsilcileri olarak görmek istedik. Bu manada ülkede büyük değişim oldu. Bu değişimi herhalde en fazla bu bölge hisseder. Buraya atanan yeni valimizin başarılı idarecilik yapacağına inancım tam benim. Kendisi İçişleri Bakanlığım döneminde genel sekreterimdi. Balıkesirde çok dirayetli valilik yaptı. Batman bizim için çok önemli. İlin kalkınması ve vatandaşımıza hizmet için buraya gönderdiğimiz yöneticilere daha fazla özen gösteriyoruz. Akşam iftarda konuşmam olacak, orada mesajlarımızı vereceğiz.
     Daha sonra Vali Turhan, Atalaya tarihi Hasankeyfin fotoğrafının yer aldığı porselen tabak hediye etti.
     Ziyaret basına kapalı olarak devam ediyor.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın- Yılmaz Ekinci- Aziz Aslan / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Atalay, Batmanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER