Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: -Bu ülkenin hayrına ve yararına olduğu kanaatine vardığımızda Abdullah Öcalan olabilir, başka tür görüşme olabilir, geçmişte yapıldı, bundan sonra da ülkenin hayrına ve yararına olacaksa yapılır -


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bu ülkenin hayrına ve yararına olduğu kanaatine vardığımızda Abdullah Öcalan olabilir, başka tür görüşme olabilir, geçmişte yapıldı, bundan sonra da ülkenin hayrına ve yararına olacaksa yapılır dedi.
     Bozdağ, Bozok Üniversitesinin akademik yıl açılış törenine katılmak için geldiği Yozgatta, tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun WikiLeaks belgeleri üzerinden yaptığı açıklamaları sorması üzerine, Bozdağ, Kılıçdaroğlunun iftira konusunda mahir olduğunu söyledi.
     Kılıçdaroğlu hakkında Mecliste fezlekeler bulunduğunu, bunların büyük çoğunluğunun hakaret, sövme ve iftira içerikli olduğunu belirten Bozdağ, şöyle konuştu:
     Bu anlamda Türkiyede açılmış pek çok iftira davası var. Bunlardan mahkum oldu. Yozgat Belediye Başkanı da bir iftara davası açmıştı, ondan mahkum oldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı dava açtı, mahkum oldu. Malatya merkez ilçe başkanımız açtı, mahkum oldu. Mahkemeler Sayın Kılıçdaroğlunu hakaret ve iftiradan dolayı epeyce bir tazminata hükmetti. Hakkında pek çok da ceza ile ilgili fezleke var. Ama buna rağmen Kılıçdaroğlu, hakaret, sövme ve iftiradan maalesef geri durmuyor.
     Kılıçdaroğlunun WikiLeaks belgeleri üzerinden yaptığı açıklamaları siyasi iftira olarak nitelendiren Bozdağ, Başbakanımız açıkladı, yargıda hesabını verecektir dedi.
    
     -Kimseden medet umduğumuz yok-
    
     Gazetecilerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin, hükümetin İmralıdan medet umduğu yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Bozdağ, Kimsenin bir yerden medet umduğu yok. İmralıdan medet umma diye bir şey söz konusu değil. Sadece terörü bitirmek için Türkiyede yapılması gerekenler varsa, bunları yapıyoruz diye konuştu.
     Vatandaşların, kendilerinden terörün bitmesini ve bitirilmesini istediğine dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:
     Vatandaşımız, bunun yöntemine dair bir şey söylemiyor, bunu bitirin diyor. Terörü bitirmek için atılması gereken adımlar varsa, bunların tamamı ülkenin hayrına ve yararına adımlardır. Bunları atmaktan tereddüt etmeyeceğiz. Bahçeli, bunu istismar etmeye devam edebilir ama biz bu ülkenin hayrına ve yararına olduğu kanaatine vardığımızda Abdullah Öcalan olabilir, başka tür görüşme olabilir, geçmişte yapıldı, bundan sonra da ülkenin hayrına ve yararına olacaksa yapılır.
    
     -AK Partinin kapatılması için yapılan başvuru-
    
     Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanalın, AK Partinin kapatılması için gerekli incelemenin yapılması amacıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmasıyla ilgili ise, Milletvekillerinin de saçmalama hakkı var. Öyle görüyorum. Bu bir saçmalık. Bir milletvekilinin parti kapatılsın diye Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe ile müracaat etmesi işi doğru mu, aklım, hukuk ve siyaset mantığım almıyor. Onun için sayın vekil saçmalama hakkını kullanmış diyorum dedi.
    
     -Merkelin İslam bir parçamız açıklaması-
    
     Almanya Başbakanı Angela Merkelin, İslamiyetin Almanyanın bir parçası olduğu yönündeki açıklamasını da değerlendiren Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bu önemli bir açıklama. İslamın Almanyanın bir parçası olması demesi önemli. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı da söylemişti. O zaman Sayın Merkel, ikinci bir adım atması lazım. Şu an ertelenen afiş kampanyasını iptal etmesi lazım. İslam Almanyanın bir parçası ise İslama ve Müslümanlara hakaret eden, onları terörist olarak damgalayan, Alman vatandaşlarını muhbirliğe davet eden Federal İçişleri Bakanlığının afiş kampanyasını derhal iptal etmesi lazım. Ertelemesi yetmez. O zaman bu bir anlam kazanır dedi.
    
     Muhabir: Ömer Sarı - Özcan Güney / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER