Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Denizlide

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Denizlide -(Büyükşehir Yasası) "Biz hastaneleri birleştirirken bile CHP, Mecliste laiklik elden gidiyor propagandası yaptı"


DENİZLİ (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Büyükşehir Yasası ile ilgili karalayıcı politikalara kulak asılmaması gerektiğini belirterek, "Biz hastaneleri birleştirirken bile CHP, Mecliste laiklik elden gidiyor propagandası yaptı" dedi.
     Bozdağ, Denizli Belediyesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, iktidara geldikleri günden bu yana pek çok yatırımı ülkenin diğer illerine kazandırdıkları gibi Denizliye de kazandırdıklarını kentin mukayese edilemeyecek hizmetlerle tanıştığını, büyük değişim ve dönüşümün yaşandığını söyledi.
     Hükümet olarak yerel yönetimlere çok büyük önem verdiklerini ifade eden Bozdağ, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünü kaldırdıklarını, bunun yerine köylerin her türlü ihtiyacını karşılama yetkisini özel idarelere verdiklerini belirtti.
     Bunun Türkiye açısından çok önemli bir reform olduğunu işaret eden Bozdağ, "Yerelde halkın ve onların temsilcilerinin gücünü artıran, onların dediğini iktidar yapan, icraata dönüştüren adımlar attık. Köylerde, beldelerde şehir altyapısını oluşturmak adına ciddi adımlar attık. BELDESi, nüfusu 10 binin altında olan yerlere uyguladık, KÖYDESi köyleri ayağa kaldırmak adına uyguladık" diye konuştu.
    
     -Büyükşehir Yasası-
    
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Büyükşehir Yasası ile yerel yönetimler alanında tarihi bir adım attıklarına dikkati çekti.
     Bu alanda 100 yıllık kanunu değiştirerek, yeni büyükşehir anlayışını hayata geçirdiklerini aktaran Bozdağ, böylece şehirlerin hizmet imkanından en ücra yerdeki köylere bile istifade etme imkanı getirdiklerini kaydetti.
     "Bu, şehrin imkanlarını alt ve üst yapısıyla köye taşımak, köyü de şehrin nimetleriyle buluşturma projesidir" diyen Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Bu konuda karalama kampanyası yapanlar var, onlara aldanmamak lazım. Şu anda mevcut köylerimizin, köy statüsündeyken sahip oldukları haklardan geri giden tek bir hak yoktur. Şehrin imkanlarını onların ayağına getiriyoruz. Altyapı ve üst yapı anlamında şehir merkezleri ile köylerimiz adeta eşitlenecektir. Şehirleşme ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusunda çok ciddi bir adım attık."
     Hükümetin büyükşehir belediyelerine büyük imkanlar verdiğini, bütçelerini artırdığını hatırlatan Bekir Bozdağ, 2014 yılından itibaren bugünkü gelirinden yüzde 50 daha fazla artış olacağını söyledi.
     Büyükşehir Yasası ile ilgili karalayıcı politikalara kulak asılmamasını isteyen Bozdağ, "Biz hastaneleri birleştirirken bile CHP, Mecliste laiklik elden gidiyor propagandası yaptı. İyi mi oldu kötü mü oldu- Gayet iyi oldu. Onun için yaptığımız işler doğru işler, attığımız adımlar doğru adımlar. Faydasını milletimiz görecektir."
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başbakan Yardımcısı Bozdağa ziyaretin anısına el yapımı cam işlemesi "Çeşm-i bülbül" hediye etti.
     Ziyarette, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Denizlide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER