Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgatta:

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgatta: -Tutuklama istisnadır. Serbest yargılama esastır. İstisna, esas yerine geçmemelidir -Cumhuriyet Halk Partisinin genetik kodlarında yer alan ırkçılık, bir kez daha kendini göstermiş oldu


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Tutuklama istisnadır. Serbest yargılama esastır. İstisna, esas yerine geçmemelidir dedi.
     Bozdağ, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Kardiyoloji Yoğun Bakım ve Koroner Anjiyografi ünitelerinin açılışa katılmak için geldiği Yozgatta, gazetecilerin, tutuklu askerlerin durumuna ilişkin sorusu üzerine, 3. Yargı Paketinde adli kontrolde üst sınırın kaldırıldığını hatırlattı.
     Bozdağ, pakete, tutuklamaların gerekçelerinin açıkça yazılmasına dair çok net ifadeler koyduklarını dile getirerek, Tabi bundan sonraki süreç mahkemelerin takdirindedir. Başbakanımız, tutuklanmadan yargılanma takdirinin bu yönde kullanılmasının da mümkün olacağını, ama mahkemelerin bunları kullanmadığını ifade etti. Halbuki tutuklama istisnadır. Serbest yargılama esastır. İstisna, esas yerine geçmemelidir diye konuştu.
     Bozdağ, son düzenlemeyle yaklaşık 15 bin vatandaşın tahliye olacağını, bunun insani boyut taşıyan bir düzenleme olduğunu da kaydetti.
    
     -CHPnin genetik kodlarındaki ırkçılık kendini gösterdi-
    
     Gazetecilerin, CHPli bazı milletvekillerinin son günlerdeki açıklamalarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Bozdağ, şunları söyledi:
     Cumhuriyet Halk Partisinin genetik kodlarında yer alan ırkçılık bir kez daha kendini göstermiş oldu. Tunceli Milletvekili kalkıyor, Türk milletini aşağılayan açıklamalarda bulunuyor. Öte yandan bir başka İzmir Milletvekili, Kürtleri aşağılayan bir açıklama yapıyor. Öte yandan bir başka Milletvekili Süheyl Batum, İstanbul İl Başkanı kalkıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerini darbe yapmadığı için kağıttan kaplan olmakla suçluyor. Öte yandan Hüseyin Aygün bakıyorsunuz, polisimize hakaret ediyor. Şimdi işin doğrusu bu kadar farklı ses arasında biz de hangi Cumhuriyet Halk Partisi diye sormak zorunda kalıyoruz. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi ne olduğuna bir karar vermeli. Yani ırkçı bir parti mi, ulusalcı mı, sosyal demokrat mı, demokratik sol mu, neyse kendini tarif etmesi lazım. Ama maalesef ırkçı yaklaşımlar Cumhuriyet Halk Partisinde kendini gösteriyor.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, Bu görüşler yanlıştır. Bu görüşlere katılmıyoruz sözünün ötesine gitmeden basını suçlayan yaklaşımlar sergilediğini anlatan Bozdağ, O zaman CHP Genel Başkanının da bu görüşleri kabul ettiği anlamına geliyor. O zaman çıkıp açık açık söylemelidir, Birgül Ayman Güler saçmalamıştır. Biz bunu kabul edemeyiz, yanlıştır demesi lazım. Ondan sonra da disiplin işlemlerini işletmesi lazım. CHPde herkes her şeyi söyleyecek, bu milletin fertlerinin birbirinin karşısına dikilecek laflar söyleyecek, birisi Türk milletini, öbürü Kürtleri, diğeri askerimizi ve polisimizi aşağılayacak, siz bunlara karşı hiçbir şey demeyeceksiniz. Ama bunlara karşı Kılıçdaroğlu sözünü söylemezse, millet zaten sandıkta gereken sözü söyleyecektir ifadesini kullandı.
    
     -Yeni anayasa taslak çalışmaları-
    
     Yeni anayasa çalışmaları konusunda da değerlendirmede bulunan Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
     Komisyondan sonuç çıkmaması durumunda milletin huzuruna yeni anayasa taslağıyla çıkacaklarını vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:
     Uzlaşma Komisyonu çalışmaları içerisinde, arkadaşlarımız başkanlık sistemine ilişkin AK Parti Grubunun görüşlerini sundular. Bu çalışma içerisinde Uzlaşma Komisyonu bir uzlaşma ortaya koyarsa o zaman zaten onun içinde yer alacak. Ama Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasa konusunda bir uzlaşma sağlayamaz ve bir taslak metin ortaya koyamazsa, Türkiyenin yeni anayasa ihtiyacı ortadan kalkmıyor. Milletin bu noktadaki talebi ortadan kalkmıyor. Bu talep varlığını devam ettiriyor. AK Parti, milletin talebine kulağını tıkayamaz. Biz o talebin gereğini yapacağız. Yeni anayasa konusunda Uzlaşma Komisyonu çalışmaları başarıyla biterse mutluluk duyarız. Ama bitmezse bu ihtiyacı karşılamak için AK Parti olarak milletimizin huzuruna yeni anayasa taslağıyla çıkacağımızı Başbakanımız da açıkladı.
    
     Muhabir: Ömer Sarı - Özcan Güney / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgatta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER