Başhekim Yağmurun görevden alınmasına STKlardan tepki

Başhekim Yağmurun görevden alınmasına STKlardan tepki geldi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH) Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmurun görevinden alınmasına STKlardan tepki geldi.
     Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Diyarbakır Girişimci İşadamları Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Korkutata ve Türkiye Demokratik Ofis Sendikası (OFİS-SEN) Mardin İl Başkanı Mehmet Veysi Yılmaz da konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
     Kamu Hastaneler Birliği uygulaması nedeniyle tüm başhekimler ve idarecilerin görevlerinin sonlandırılması ve yeniden yapılandırmaya gidilmesini değerlendiren Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Yusuf Yağmurun kent ve bölge için iyi hizmetlerde bulunduğunu belirterek, Yusuf Yağmur, Diyarbakır için çok değerli hizmetlerde bulunmuştur. Bizler isterdik ki, daha iyi yerlere gelsin. Diyarbakır için hizmet eden herkesin önünün açılmasını isteriz. Ancak yeni sisteme göre görevden alındığını duyduk ve büyük üzüntü yaşadık. Ümit ediyoruz ki, Yağmur, tekrar görevine döner ve kentimiz genelinde daha iyi hizmetlere imza atar. Bölgeye hizmet eden insanlarımızın teşvik edilmesi gerekirken, görevinden alınması kararını son derece yanlış buluyorum dedi.
     Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Korkutata ise Prof. Dr. Yusuf Yağmuru Dicle Üniversitesinde (DÜ) çalıştığı zamanlardan bu yana tanıdığını ve hizmetlerinin takdire şayan olduğunu söyledi.
     Yağmurun çok kaliteli hizmetlere imza attığını ve çok konuşulacak hizmetlerinin olduğunu vurgulayan Korkutata, şöyle dedi:
     Sadece boş bir binayı alıp, Diyarbakıra kazandırması unutulmayacak kadar önemlidir. Büyük hizmetlere imza atmış, halkla iç içe, mesai kavramı gözetmeden gece gündüz demeden çaba sarf etti. Bizzat ben de bunlara şahit oldum. Acil durumlarda bizim de hastalarımız olmuştur. Benim yaşadığım sıkıntıları hiç unutmam. Hastalarımız ile ilgili Yusuf hocamıza ulaşırdık. 10 dakikada hastaneye gelip, ilgili birimleri ve doktorları arayarak adeta seferber olmuştur. Hastalarımızı hastaneye yatırarak, gerekli tedavilerini yaptırmıştır. Gece geç vakitlerde bile olsa telefonlarımıza bakarak acılarımıza ortak olmuş, çözüm üretmiştir. İnanıyorum ki Yusuf hocamız tekrar değerlendirilip güzel görevlere getirilecektir.
     Türkiye Demokratik Ofis sendikası (OFİS-SEN) Mardin İl Başkanı Mehmet Veysi Yılmaz ise, Yağmurun görevinden alınma kararını manidar bulduklarını ifade ederek Diyarbakır sevdalısı, çalışkan bir başhekimin görevden alınmasını yadırgıyoruz. Yağmurun görevinde alınması büyük üzüntüye yol açmıştır. Her şeyden önce başlattığı bir dizi projenin süratle tamamlanması için kendisinin görevine iade edilmesi gerektiğini düşünüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Başhekim Yağmurun görevden alınmasına STKlardan tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER