Basın Konseyi Başkanı Birgit:

Basın Konseyi Başkanı Birgit: Gazeteci ifade özgürlüğünü sınırsız bir şekilde kullanmalıdır


DİYARBAKIR (A.A) - Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, Gazeteci ifade özgürlüğünü sınırsız bir şekilde kullanmalıdır dedi.
     Birgit, beraberinde avukat Turgut Kazan, gazeteciler Tufan Türenç, Yalçın Büyükdağlı ve yazar Ali Sirmen ile Diyarbakır D Tipi Cezaevinde bulunan tutuklu 3 gazeteci ile görüştü.
     Görüşmenin ardından Birgit ve beraberindekiler Vali Mustafa Toprak, Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Diyadin Gezeri ziyaret etti.
     Birgit, ziyaretlerin ardından Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın toplantısında, tutuklu gazetecileri bulundukları cezaevlerinde ziyaret ederek, kendilerine moral vermeye çalıştıklarını söyledi.
     Cezaevindeki gazetecilerin barınma durumlarını öğrenip bunları Adalet Bakanlığına yansıttıklarını kaydeden Birgit, şöyle dedi:
     Tutuklu arkadaşlarımız, Biz terör örgütü üyesi değiliz. İfade özgürlüğünü belirtmek istedik diyorlar. Bizim de altını çizdiğimiz konu bu. Eğer şiddet kullanmıyor, okurlarını ve izleyicilerini şiddete yöneltmiyorsa gazeteci ifade özgürlüğünü sınırsız bir şekilde kullanmalıdır. Bunu maalesef iktidar bütün seçim bildirgelerindeki vaatlerine karşın tamamen tersine bir durum alarak meslektaşlarımızı susturma yönünde bir tutum aldı.
     Birgit, özel yetkili mahkemelerle ilgili olarak da Bu mahkemelerin kaldırılacağını yerine nasıl bir şey ikame edileceğini tam kavrayamadığım haberler okudum. İnşallah, umut ediyorum ki kurulacak mahkemeler, özel yetkili mahkemeleri aratmaz diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut / Nurten Aslan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Basın Konseyi Başkanı Birgit: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER