Basın Özgürlüğü Günü

Basın Özgürlüğü Günü -Bolu Valisi Özçimen: "Basın kuruluşları demokrasimizde çok sesliliğin bir göstergesidir"


BOLU (A.A) - Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Basın kuruluşları demokrasimizde çok sesliliğin bir göstergesidir" dedi.
     3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun birer mesaj yayınladı.
     Yayınladığı mesajda, basının toplum içinde çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Özçimen, "Cumhuriyetimizin kuruluşuyla önemli gelişmeler gösteren Türk basını, günümüzde çağın getirdiği teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, gündemdeki konulara çözüm üreten yayınlarıyla halkın sesi olmakta ve kamuoyunun tarafsız haber alma görevini başarılı bir şekilde yerine getirmektedir" ifasini kullandı.
     Basın kuruluşlarının ilkeli, tarafsız ve sorumlu olması gerektiğine dikkati çeken Özçimen, şunları kaydetti:
     "İlimizdeki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının, vatandaşlarımızın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeleri, toplumumuz tarafından takdirle karşılanmaktadır. Basın kuruluşları demokrasimizde çok sesliliğin bir göstergesidir."
    
     -"Özgür ve bağımsız basın her demokratik toplumun en önemli parçasıdır"-
    
     AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise toplumun gereksinim duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, toplum ve ülkemiz yararına kamuoyu oluşturma gibi önemli bir kamu hizmetini yerine getiren basının, bu görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında, basın özgürlüğünün büyük önemi olmduğunu söyledi.
     Ercoşkun, basın mensuplarının çok zor şartlar altında görev yaptığına işaret ederek, "Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin halkımıza yansıtılması ve sorunların çözülmesinde önemli bir kamu hizmeti yapan basın yayın kuruluşlarımız çalışanlarının zor şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı takdirle karşılıyorum" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Göder
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Basın Özgürlüğü Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER