Başkan Sındır, Makedonya Göçmeni kadınların

Başkan Sındır, Makedonya Göçmeni kadınların Anneler Gününü kutladı


İZMİR (A.A) - Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Anneler Günü etkinliğine katıldı.
     Dernek merkezinde düzenlenen etkinlikte Başkan Kamil Okyay Sındır, annelerle sohbet etti
     Hatayın Reyhanlı ilçesinde yaşanan olay nedeniyle buruk bir Anneler Günü geçirdiklerini söyleyen Sındır, Türkiyede bir annenin canının yanması durumunda her annenin yüreğinin sızladığını belirtti.
     Sındır, "Reyhanlıda yaşanan patlama Türkiyedeki anneleri derinden üzmüştür. Bu acı gölgesinde tüm annelerimizin Anneler Gününün kutluyorum. Biz doğusuyla, batısıyla, Makedon göçmenleri ile bir bütünüz. Bir süre önce Çanakkale gezileri düzenledik. İlçemizden birlerce kadınımızı o topraklara götürdük, o atmosferi gördüler. Kadınlarımıza yönelik gezilerimiz de devam edecek. Kadınlara büyük önem veriyoruz, onlarla bir arada olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
     Dernek Başkanı Medat Şenay ise kadınların dernek çalışmalarına büyük katkı sağladığını görevde bulundukları süre içerisinde Anneler Günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde her yıl etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.
     Kadınların her hafta dernek merkezinde bir araya geldiğini vurgulayan Şenay, "Dernek faaliyetlerine büyük katkı sağlayan kadınlarımıza ne yapsak azdır. Annelerimiz kadınlarımız cefakarca, fedakarca bizleri bu günlere getirdiler. Onlar bizim her şeyimiz. Onlara bir gün yetmez ama bu anlamlı günde onlarla bir arada olacağız, bir gün de olsa eğlenmelerine fırsat yaratacağız" dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Başkan Sındır, Makedonya Göçmeni kadınların Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER