Başkentte Diyarbakır Tanıtım Günleri

Başkentte Diyarbakır Tanıtım Günleri -Diyarbakırın tarihi, turistik yerleri, kültürü ve yemeklerinin tanıtılacağı etkinlikler 30 Eylüle kadar devam edecek


ANKARA (A.A) - Diyarbakırın tarihi, turistik yerleri, kültürü ve yemeklerinin tanıtıldığı Diyarbakır Tanıtım Günleri Ankarada düzenlenen törenle başladı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının himayesinde gerçekleştirilen Diyarbakır Tanıtım Günleri Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenle başladı. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Milletvekilleri Oya Eronat, Cuma İçten, Mahmut Kaçar, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, eski milletvekilleri ve davetliler katıldı. Açılışta yöresel kıyafet defilesi ve Dicle Üniversitesi Modern Halk Dansları Topluluğunun gösterisi sunuldu.
     Açılışta konuşan Vali Toprak, Diyarbakırın birbirinden farklı birçok uygarlığın kenti olduğunu belirterek, tarihin ve tarihte bu coğrafyada var olmuş tüm uygarlıkların mirası konumunda olduğunu söyledi. Toprak, Diyarbakır sahip olduğu medeniyet değerleriyle sadece ülkemize değil tarihin insanlığa sunmuş olduğu eski bir armağandır dedi.
     Diyarbakırın ve bölgenin üzerinde karabulutlar dolaştığını ifade eden Toprak, karabulutların hep birlikte dağıtılabileceğini dile getirdi.
     Toprak, Hiçbir annemizin ve babamızın gözünden asla bir yaş akmaması için asla üzülmemeleri için hepimizin katkılarıyla ve insanım içimde bir vicdan taşıyorum diyen her bir gönülün katkısıyla inşallah Diyarbakırımızı yöremizi ülkemizi bu sıkıntılı durumlardan hep birlikte kurtaracağız. Ama şüphesiz ki eğer ki biz bunu istiyorsak ve vicdani değerlerimizle buna katılıyorsak sen ben kavgası etmeden hep birlikte bu konuya, taşın altına elimizi sokmak durumundayız. Ama tüm sorunlarımızı konuşurken hiçbir şekilde ötelemeden uzaklaştırmadan kendimize yakınlaştırarak ve çekerek eğer yanlışlıklar varsa o yanlışlıkları güzel bir lisan ile güzel bir hal ile anlatarak bunları inşallah hep birlikte atlatacağız ifadesini kullandı.
     Türkiye coğrafyasında daha önceki dönemlerde farklı inanç ve toplumların, örnek medeniyetler ortaya çıkardığını anlatan Toprak, geçmişte bu şekilde bir medeniyet çıkarabilen toplumun son zamanlarda oluşan problemleri de çözebilecek güce sahip olduğunu kaydetti.
     Diyarbakırın güzelliklerinin tanıtımı için çabalarının devam edeceğini ifade eden Toprak, bu tanıtım çalışmasına Diyarbakırın bütün dinamiklerinin davet edildiğini ancak mahalli idarelerin son anda katılamayacaklarını bildirdiklerini söyledi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Arzu ise yaptığı konuşmada, Diyarbakırın her zaman barışın kardeşliğin sevginin ve dostluğun şehri olarak tanındığını belirtti. Arzu, Diyarbakırın son yıllarda hak etmediği halde terörün ve kavganın merkezi gibi göründüğünü ifade ederek, Tabii bu Diyarbakıra çok şey kaybettirmiş. Ama Diyarbakırda son dönemde yapılan yatırımlar gerek altyapı, gerek üst yapıda, gerekse demokratikleşme ile ilgili yapılan çabalarla Diyarbakır hak ettiği yere gelecek ve Diyarbakır yeniden barışın sevginin kardeşliğin sembolü olacak diye konuştu.
     Açılış sonrasında Vali Toprak, Hikmet Çetin ve Kutbettin Arzu halay ekibi ile yöresel oyunlara eşlik ettiler.
     Etkinlikler 30 Eylüle ziyarete açık olacak
    
     Muhabir: Enes Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Başkentte Diyarbakır Tanıtım Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER