Başkentte minibüs güzergahı düzenlemesi

Başkentte minibüs güzergahı düzenlemesi -Güvenparktan hareket eden Dikmen ve Ayrancı minibüslerinin Milli Müdafaa Caddesinin Genelkurmay Kavşağına çıkış istikametini tek şerit olarak kullanması vatandaşı ve minibüsçüleri memnun etti


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Güvenparktan hareket eden Dikmen ve Ayrancı minibüslerinin Milli Müdafaa Caddesinin Genelkurmay Kavşağına çıkış istikametini tek şerit olarak kullandırması kararının vatandaş ve minibüsçüleri memnun ettiği bildirildi.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, yapılan düzenleme öncesinde Güvenparkta çok büyük trafik sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.
     Minibüslerin duraklardan çıkışının 30 dakikayı bulduğunu kaydeden Gani, Bu da hem eski güzergahın trafik yükünü arttırıyor hem de vatandaşın büyük zaman kaybına neden oluyordu. Vatandaşlarımızın ve bizim konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçeke iletmemizin ardından şimdiki güzergaha izin verildi ifadesini kullandı.
     Gani, okullar açıldığında Güvenparktaki minibüs sayısının azaltılarak Dikmen, Ayrancı ve Öveçler semtlerindeki durakları depolama alanı olarak kullanacağını kaydetti.
     Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin aldığı kararla, İnönü Bulvarındaki metro çalışmaları nedeniyle Dikmen ve Ayrancı minibüsçüleri için yeni bir güzergah çalışması yapılmıştı.
     Bu çalışmaya göre Güvenparktan çıkan Dikmen ve Ayrancı minibüsleri, Yahya Galip Caddesi ile Milli Müdafaa Caddesi kesişiminde kurulan sinyalizasyon yardımıyla Genelkurmay Kavşağına kadar tek şerit üzerinden giderek Dikmen Caddesine devam edecek.
     Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ayrıca belirlenen güzergahın, trafikte büyük sıkışıklıklara neden olması ve yoğunluk yaşanması halinde iptal edilebileceğini ifade etti.
     Muhabir: İzzet Taşkıran
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Başkentte minibüs güzergahı düzenlemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER