Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası

Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası -Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ataman: -"Pınar Karşıyaka kupanın favori ekiplerinden"


İZMİR (A.A) - Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, FIBA Avrupa Erkekler Challenge Kupası dörtlü finalinde mücadele edecek Pınar Karşıyakanın, kupanın favori ekiplerinden olduğunu bildirdi.
     Beşiktaşın başında geçen sezon FIBA Avrupa Challenge Kupasını kazanan Ataman, "www.fibaeurope.com" sitesine yaptığı açıklamada, dörtlü finalde mücadele edecek Pınar Karşıyakanın kupayı kazanmasını istediğini, yeşil-kırmızılı ekibin bunu başarmasının Türk basketbolu için önemli olacağını belirtti.
     Pınar Karşıyakanın dörtlü finalin favorilerinden biri olduğunu ifade eden Ataman, şunları kaydetti:
     "Pınar Karşıyaka bu sezon Avrupada ve Türkiyede iyi defansla çok iyi takım oyunu sergiliyor. Başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde bizim dışımızda Fenerbahçe, Banvit ve Beşiktaş gibi büyük takımları yenmeyi başardılar. Dörtlü finali Karşıyaka Arenada oynayacaklar. Karşıyaka taraftarı rakipler için zor atmosfer oluşturuyor. Takım kendi sahasında daha iyi basketbol oynuyor. Pınar Karşıyaka kupanın favori ekiplerinden."
     Ataman, daha önce birlikte çalıştıkları Ufuk Sarıcanın gerek oyuncu gerekse başantrenör olarak Avrupada yeterli deneyime sahip olduğunu belirterek, Pınar Karşıyakanın dörtlü finalde kendilerine veya Fenerbahçeye karşı sergiledikleri oyunu ortaya koyması gerektiğini vurguladı.
     Ataman, İzmir temsilcisinin yarı finalde karşılaşacağı Alman ekibi EWE Baskets Oldenburgun kendi liginde ikinci durumda bulunduğunu, Rus temsilcisi Krasnye Krylianın da dörtlü finalin güçlü ekiplerinden birisi olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Tolga Albay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER