Basketbol: FIBA EuroChallenge Kupası

Basketbol: FIBA EuroChallenge Kupası -(A) Grubundan çıkmayı garantileyen Pınar Karşıyaka, bir üst turdaki rakibini bekliyor


İZMİR (A.A) - Basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası (A) Grubunu lider olarak tamamlayan ve gruptan çıkmayı garantileyen Pınar Karşıyaka, bir üst turdaki rakiplerini bekliyor.
     Pınar Karşıyaka, grubundaki tek yenilgisini geçen hafta Slovenyada KRKA Novo Mesto karşısında alırken, son 16 takım arasına kalmayı da başardı.
     Slovenyada oynanacak KRKA Novo Mesto-TOFAŞ maçının galibi gruptan çıkacak ikinci takımı belirleyecek.
     Avrupa kupalarında 86. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, 85 maçta, 37 galibiyet ve 48 mağlubiyet aldı. Bu müsabakalarda, 6681 sayı atan yeşil-kırmızılı ekip, potasında ise 6781 sayı gördü.
    
     -Olası rakipler-
    
     Bir üst turda (I) Grubunda yer alacak Pınar Karşıyakanın, üç rakibinden biri, (C) Grubunu lider olarak tamamlamayı garantileyen Letonyadan BK Ventspils oldu. Yeşil-kırmızılı ekibin diğer rakipleri ise (B) ve (D) gruplarında ikinci sıraları alacak takımlar olacak.
     Pınar Karşıyakanın olası rakipleri arasında (B) Grubunda ön eleme turunda Aliağa Petkimi saf dışı bırakan Fin takımı Joensuun Kataja ile (D) Grubunda CS Gaz Metan Medias (Romanya), BC Khimik Yuzhne (Ukrayna) veya Tartu University Rock (Estonya) yer alıyor.
     Bu arada, Pınar Karşıyaka, yarın grupta son sırada yer alan Michelin ETHA ile Karşıyaka Spor Salonunda saat 20.00de karşılaşacak. Pınar Karşıyaka, grupta herhangi bir iddiası bulunmayan rakibiyle deplasmanda oynadığı ilk maçı 86-59 kazanmıştı.
     (A) Grubunda son maçlar öncesindeki puan durumu şöyle:
    
     TAKIMLAR O G M A Y P
     ------------------------------------------------
     1-Pınar Karşıyaka 5 4 1 381 314 9
     2-TOFAŞ 5 3 2 366 332 8
     3-KRKA Novo Mesto 5 3 2 389 367 8
     4-Michelin ETHA 5 0 5 302 425 5
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Basketbol: FIBA EuroChallenge Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER