Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası

Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası -Kupada (A) Grubu maçları yarın Adanada başlayacak -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi: -Federasyonumuzun böyle bir organizasyonun bir ayağını da Adanaya vermesi çok güzel (Fo


ADANA (A.A) - Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası (A) Grubu maçları yarın Adanada başlayacak.
     Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi takımlarının yer aldığı (A) Grubunda ilk iki sırayı alan ekip 8li finallerde mücadele edecek.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, (A) Grubu maçlarının Adanada oynanacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Federasyonumuzun böyle bir organizasyonun bir ayağını da Adanaya vermesi çok güzel. Adana bir sporcu ve spor kentidir. Bu organizasyon Adanada basketbolun daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır. Organizasyonda tüm takımlara, yöneticilere ve hakemlere başarılar diliyorum dedi.
     Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Sportif Faaliyetler Yönetmeni İsmail Sağay da takımlara başarılar diledi.
     Anadolu Efesin Yardımcı Antrenörü Recep Şen, tüm basketbol camiasına sağlıklı bir sezon dileyerek, Spor Toto Türkiye Kupasında hedeflerinin 8li finallere kalmak olduğunu söyledi.
     Şen, Tabiki finallere kalmak istiyoruz ama gruplardaki maçları kazanarak bunu hak etmemiz gerekiyor. Bunun bilincinde olarak, kendi basketbol felsefimizi sahaya yansıtıp, sahada en iyi şekilde mücadele edeceğiz şeklinde konuştu.
     Anadolu Efes oyuncularından Doğuş Balbay ise Adana halkına seyir zevki yüksek bir basketbol izletmek istediklerini ifade ederek, 8li finallere kalabilmek için burada başarılı olmalıyız. İyi basketbol oynamak istiyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum diye konuştu.
     Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Levent Türknas da kendilerinin de diğer 3 takım gibi finallere kalabilmek için Adanaya geldiğini belirterek, Zor bir grup. 4 takımdan hangisinin ilk iki sırayı alacağı belli değil. Yüzde 80 hazır durumdayız. İzmir ve Karşıyaka camiası bizden 8li finallere kalmamızı bekliyor. Biz de bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız dedi.
     Pınar Karşıyaka oyuncusu Ümit Sonkol da bütün takımlara başarılar dileyerek, kendilerine yakışır şekilde mücadele edip finallere kalmak istediklerini dile getirdi.
     Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Doğan Deniz ise Spor Toto Türkiye Kupasının ve Beko Basketbol Liginin en tecrübesiz takımı olduklarını söyleyerek, Bu tecrübesizliğimizi bu kupada iyi oynayarak ve Beko Basketbol Ligini iyi geçirerek bitirmek istiyoruz. Tecrübe kazanmak istiyoruz dedi.
     Takım kaptanı Erden Eryüz de, ligin yeni ekibi olarak kupaya renk katacaklarını ve iyi basketbol oynayacaklarını kaydetti.
     Mersin Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Mete Babaoğlu da sakatlıklardan uzak, güzel bir lig dileyerek, Çok dengeli takımların bulunduğu bir grupta yer alıyoruz. Maçlar çok zevkli ve çekişmeli geçecektir diye düşünüyorum şeklinde konuştu.
     Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncularından Hakan Köseoğlu ise ilk hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu belirterek, hak edenin kazanmasını istediğini ve güzel maçlar çıkacağını düşündüğünü ifade etti.
     Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası (A) Grubunda 4-6 Ekim tarihlerinde yapılacak maçlar, yarın Menderes Spor Salonunda oynanacak Pınar Karşıyaka-Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Efes-Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karşılaşmalarıyla başlayacak.
    
     Muhabir: Adana / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER