Başmakçıda turşuluk salatalık hasadı başladı

Başmakçıda turşuluk salatalık hasadı başladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Başmakçı ilçesinde turşuluk salatalık hasadı başladı.
     Turşuluk salatalık alım sorumlusu Hüseyin Hançer, yaptığı açıklamada, mayıs ayının sonlarında ekimi gerçekleştirilen turşuluk salatalıkların temmuz ve ağustos aylarında yaklaşık 2 aylık süre boyunca hasat edildiğini bildirdi.
     Başmakçı ve çevre köylerinde bin dekar tarlada üretilen salatalıklardan günde yaklaşık 30 ton ürün hasat edildiğini ifade eden Hançer, Bir dekar alandan yaklaşık 100 kilogram ürün elde ediliyor. Salatalık alım merkezimize gelen salatalıkları eleklerden geçirilerek 4 farklı grupta numaralandırıyoruz. En küçük salatalık en çok talep edilen grupta ve 1 numara olarak geçiyor. 1 numara salatalık 1 lira 25 kuruştan, 2 numara salatalık 55 kuruştan, 3 numara salatalık 30 kuruştan ve 4 numara salatalık 40 kuruştan alımını yapıyoruz dedi.
     Kışın sert geçmesi ve bahar yağışlarının az olmasından dolayı üreticinin beklediği ürünü alamadığını anlatan Hançer, işçi ücretleri, gübre, ilaç fiyatları ve su fiyatları maliyetlerinin gün geçtikçe yükseldiğini bu nedenle üreticilerin sıkıntılı olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Esma Eser / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Başmakçıda turşuluk salatalık hasadı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER