Batman Valisi Arslandan Öğretmenler Günü kutlaması

Batman Valisi Arslandan Öğretmenler Günü kutlaması


BATMAN (A.A) - Batman Valisi Yılmaz Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
     Arslan, mesajında, bir ülkenin eğitim sistemi, o ülkenin kendisini nasıl tanımladığının ve kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesi olduğunu belirtti.
     Türkiyenin genç ve dinamik nüfusu ile parlak bir beşeri sermayeye sahip olduğunu, bu potansiyelini her alanda muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini bildiren Arslan, milletçe elde edilen tüm başarılarda ve kat edilen tüm mesafelerde en büyük payın öğretmenlere ait olduğunu vurguladı.
     Arslan, eğitimdeki temel hedefin, Cumhuriyetin 100. yılında istikrarla büyüyen, bölgesel ve küresel ölçekte rekabet gücüne sahip lider Türkiyede nitelikli, donanımlı ve ahlaklı bireylerin öğretmenler aracılığıyla yetiştirilmesi olduğunu kaydetti.
     Yeni neslin, insan haklarına saygılı, demokrat, yeteneklerini geliştirebilen, araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, dünyayı tanıyan ve aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirilmesine çok önem verdiklerini ifade eden Arslan, mesajından şunlara yer verdi:
     Çocuklarımızın sadece dersleriyle değil, dertleriyle de ilgilenen, her konuda onlara yardımcı olan ve yönlendiren sizlerin yaptığı bu iş, anne ve babaların emeği kadar kutsaldır. Kendini iyi yetiştirmiş fedakar ve vizyon sahibi bir öğretmen, tüm öğrencilerinin istikbalini kurtarabilir. Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almak isteyen karanlık odaklara karşı onlara direnç kazandıracak eğitim ve öğretimi aşılamaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu, Atatürkü aramızdan ayrılan değerli öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 24 Kasım 1928 yılında başöğretmen sıfatını alması vesilesiyle kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Batman Valisi Arslandan Öğretmenler Günü kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER