Bayan güreşçiler Avrupa Şampiyonasına hazır

Bayan güreşçiler Avrupa Şampiyonasına hazır -Milli Takım Teknik Direktörü Yılmaz Arslan: Gürcistana 7 farklı sıklette madalya almaya gidiyoruz


EDİRNE (A.A) - Gökhan Balcı - Gürcistanın başkenti Tifliste, 19-22 Mart tarihlerinde yapılacak Avrupa Şampiyonasının hazırlıklarını tamamlayan Bayan Güreş Milli Takımı, şampiyonaya katılacağı 7 farklı sıklette madalyalar kazanmak istiyor.
     Milli Takım Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın hazırlıklarını Edirnedeki kampla tamamladıklarını söyledi.
     Edirnede çok iyi hazırlandıklarını belirten Arslan, Üç hazırlık kampıyla Avrupa şampiyonasına gidiyoruz. 7 farklı sıklette sporcularımız var. Gürcistana 7 farklı sıklette madalya almaya gidiyoruz. Geçen senelerin Avrupa beşincileri var. O beşincilikleri biz üçüncülüklere çevirmek istiyoruz diye konuştu.
     Arslan, Avrupa Şampiyonasının ardından Akdeniz Oyunlarında ve Dünya Şampiyonasında madalyalar kazanmak istediklerini dile getirdi. Arslan, Dünya Şampiyonasında madalya kazandıkları takdirde olimpiyatlarda madalya alabilecek seviyeye geleceklerini kaydetti.
     Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikayanın, Edirnedeki kampı ziyaret etmesinin, sporcuların moralini yükselttiğini anlatan Arslan, Başkanımız ile basketbol oynadık. Minderde bizim genel provamızı izledi. Sporcularımız için Asrın güreşçisi ile beraber olmak onları çok mutlu etti. Başkanımızın bu ziyaretini madalya ile süsleyeceğiz diye konuştu.
    
     -Sporcular iddialı-
    
     Gürcistandaki Avrupa Şampiyonasında 59 kiloda mücadele edecek Hafize Şahin, şampiyonaya güzel hazırlandıklarını ve bu hazırlık sürecini madalyayla taçlandırmak istediklerini söyledi.
     67 kiloda mücadele edecek Burcu Örskaya da Avrupa Şampiyonasında finale çıkmayı hedeflediğini kaydetti.
     55 kiloda mücadele edecek Leyla Metin ise şampiyonadaki hedeflerini Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya sayesinde çok yüksek tuttuklarını ifade etti.
    
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bayan güreşçiler Avrupa Şampiyonasına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER