Bayburtun 5 dilde tanıtım rehberi hazırlandı

Bayburtun 5 dilde tanıtım rehberi hazırlandı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kentin turizm değerlerini daha iyi tanıtabilmek için 5 dilde tanıtım rehberi hazırladı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Bayburtun turizm değerlerini dünyaya daha iyi tanıtması gerektiğini belirterek, Çünkü turizm tanıtımdan geçmektedir dedi.
     İlin tanıtımını yapabilmek için daha önce bir dizi çalışma başlattıklarını ifade eden Akbulut, Bu çalışmalarımızın devamında Bayburtun marka turizm değerlerini ön plana çıkarabilmek için bir tanıtım seti hazırlamayı düşündük. Bu kapsamda Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına (KUDAKA) bir proje sunduk. KUDAKA tarafından kabul edilen bu projeyle Bayburtun marka turizm değerlerini ön plana çıkarmak için yaptığımız tanıtım setini Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere 5 dilde yaptırdık diye konuştu.
     Akbulut, yaptıkları çalışmayla yurt dışına açılmayı düşündüklerini kaydederek, şöyle konuştu:
     Burada özellikle yurt dışı fuarlarına katılmayı amaçladık. İlimizin tanıtımı için yurt içindeki fuarlara 2011 yılından itibaren katılıyoruz. Artık bundan sonra da yurt dışı fuarlarına katılarak ilimizin tanıtımını yapmayı planlıyoruz. En azından yılda bir kere Avrupa, Orta Asya ya da Arap ülkelerinden birine giderek ilimizin tanıtımını yapacağız. Çünkü turizm tanıtımdan geçmektedir. Yani eğer siz turizm değerlerinizi iyi pazarlayabilirseniz, iyi anlatabilirseniz talep olur ve ile giren turist sayısı hızlı bir biçimde artış gösterir. Biz de yaptığımız bu çalışmamızda bunu amaçladık.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburtun 5 dilde tanıtım rehberi hazırlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER