BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler:

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler: İdam, sadece terör suçlularına değil, teröre yardım ve yataklık edenlere de getirilmeli


ERZURUM (A.A) - BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, İdam, sadece terör suçlularına değil, teröre yardım ve yataklık edenlere de getirilmeli dedi.
     Şenliler, partisinin Erzurum il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, partilerinin idam cezasının getirilmesini desteklediğini söyledi.
     Terör örgütüne yardım edenlerin, terör örgütleriyle işbirliği içinde olanlarında vatana ihanet ettiğini belirten Şenliler, şöyle devam etti:
     Aylar önce yaptığımız referandumda halkın idamı geri istediğini görmüş ve referandum sonuçlarını açıklamıştık. O gün kullanılan oylardan yüzde 97 oranında bir rakam, idamı istemişti. Bugün gelinen noktada görüyoruz ki, hükümet aynı dille halkın yüzde 97sinin idamı istediğini söylüyor. BBP olarak idamı gündeme getirdiğimizde bize tepki gösterenler haklı olduğumuzu anladı. Fakat şunu belirtmek isteriz, idam belirli kesimlere getirilmemeli. İdam, sadece terör suçlularına değil, teröre yardım ve yataklık edenlere de getirilmeli.
     Şenliler, terör suçlularının yanı sıra küçük yaştaki çocuklara tecavüz gibi olaylara karışanlara da idam cezası getirilmesi gerektiğini ifade etti.
     İsrailin, Filistine yönelik düzenlediği saldırıları kınayan Şenliler, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Hiçbir suçları olmadığı halde sırf Müslüman oldukları için üzerlerine bomba yağdırılan Filistin halkının gördüğü zulmü nefretle kınıyoruz. İsrail terör devleti olma yolunda ilerlerken Filistin halkına yaptığı işkence ve zulümlerin dozunu artırmış, masum insanların kanını akıtmaya devam etmektedir. Böylesine acımasız bir duruma kimse seyirci kalmamalı. Bu konuda tüm dünya üzerine düşeni yaparak, İsraile dur demelidir. BBP olarak Filistine yapılan saldırıları kınıyor ve her zaman Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER