BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde:

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde: -Bugün ülkenin asıl gündemleri dururken, suni gündemler oluşturuyorlar


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bugün ülkenin asıl gündemleri dururken, suni gündemler oluşturuyorlar dedi.
     Destici, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşeni ziyaretinde, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun bal mumu heykelini yapan Büyükerşene teşekkür etti.
     Destici, bugün gündem belirlenip milletin meşgul edildiğini öne sürerek, Bugün ülkenin asıl gündemleri dururken, suni gündemler oluşturuyorlar. Ne yapılmak isteniyorsa, alttan onlar yapılıyor. Şimdi sormadan edemiyorsun. Kürtaj yeni mi başladı- 3 ay önce başlamış bir hadise miydi- Yani 10 yıllık bir iktidar var. Sanki muhalefet gibi bu söyleniyor. Bu, yapılacaksa yapılır dedi.
     Büyükerşen de, yaptıkları Yazıcıoğlunun bal mumu heykelini hiç kimsenin görmediğini belirterek, şöyle konuştu:
     Çünkü, bal mumu müzesi açmak için hazırlanıyoruz. Heykel sayısı çok olunca, yetmeyen mevcut binanın arka tarafında inşaata kalkıştık. Ondan dolayı açılış biraz uzadı. Ama eli kulağında. Müzenin dekoruyla uğraşıyoruz. Muhsin Yazıcıoğlunun bal mumu heykelini de yaptık. Bütün parti liderlerinin hayatta olmayanlarla beraber böyle bir dizi bal mumu heykelini yaptık.
     Konuşmanın ardından Büyükerşen, Desticinin Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili ne düşünüyorsunuz- sorusu üzerine, şunları bildirdi:
     Yeni Büyükşehir Yasası taslağını görmedik. Fikrimizi de sormadılar. Aslında yeni Büyükşehir Yasası ile yeni büyükşehirler yapıyorlar. Türkiye için yeni baş ağrıları yaratıyorlar. Onun farkında değiller. Mevcut Büyükşehir Yasası zaten yasak. Nüfus itibariyle Eskişehirin büyükşehir olmaması lazım. Bir belediye yeter. İlçelerde de hizmet bakımından bu belediyenin şubelerini açarsın.
     Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneğini (ESİAD) de ziyaret eden Destici, Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bandırma ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüştü.
     ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bandırma, 12 yıl önce derneği ziyaret eden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun ziyaretin anısına imzaladığı şeref defterindeki sayfayı çerçeveleterek Desticiye hediye etti.
     Desticinin, o gün Yazıcıoğlunun şeref defterine yazdıklarını okuması üzerine bazı partililer duygulandı.
     Daha sonra Destici, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacanı ziyaret etti.
     Karacan, yönetim kurulu üyelerinin sorunlarını dinleyen Desticiye üzerinde Osmanlı Padişahı 4. Muratın tuğrasının bulunduğu bir tablo hediye etti.
     Destici, ziyaretin ardından kara yoluyla Kütahyanın Simav ilçesine hareket etti.
     (OZN-DA-JM)
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER