BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: -(Büyükşehir Kanun Tasarısı) Bu, Türkiyenin idari yapısını değiştirmektir, bu köklü bir değişikliktir -Bunun için anayasa değişikliği gerekmiyorsa bile bu kanun, Mecliste muhakkak gizli oylanmalıdır


SİVAS (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyükşehir Kanun Tasarısına ilişkin, Bu, Türkiyenin idari yapısını değiştirmektir, bu köklü bir değişikliktir. Bunun için anayasa değişikliği gerekmiyorsa bile bu kanun, Mecliste muhakkak gizli oylanmalıdır dedi.
     Destici, BBP Sivas İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ülkenin birinci gündem maddesinin terör olduğunu, terör örgütünün son gerçekleştirdiği saldırılarla bunu gösterdiğini söyledi.
     30 yıldır Türkiyeyi yönetenlerin terör belasından bu milleti kurtaramadığını savunan Destici, 30 yıldır basiretsiz, iradesiz, cesaretsiz, liyakatsiz yöneticilerin bedelini topyekun ülkemiz, milletimiz ve bu milletin evlatları ödemeye devam ediyor. Terörle mücadele cesaret, azim, kararlılık ve sabır ister. Bağımsız hareket etmeyi ister dedi.
     Büyükşehir Kanun Tasarısına da değinen Destici, tasarının Meclisten geri çekilmesi gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:
     13 tane ilin büyükşehir yapılmasına biz karşı değiliz. Ama kriterlerin adam gibi uygulanmasını istiyoruz. Kanunda ne yazıyorsa onun uygulanmasını istiyoruz. Kanunun 4. maddesi sadece 750 bini geçenler büyükşehir olur demiyor. 750 bini geçecek, coğrafi şartları uygun olacak, ekonomik gelişmişliğini tamamlamış olacak diyor. Ülkemizin Güneydoğusunda yeni eyaletler oluşturarak, başkanlık sisteminin de güya kendi aklınızca bir altyapısını hazırlıyorsunuz. Bu, Türkiyenin idari yapısını değiştirmektir, bu köklü bir değişikliktir. Bunun için anayasa değişikliği gerekmiyorsa bile bu kanun, Mecliste muhakkak gizli oylanmalıdır. İktidar milletvekilleri arasında bile bu kanuna karşı olanlar var. Hiç kimse Meclisin iradesine ipotek koymasın.
     Seçilme yaşının 18e indirilmesi ve askerlerin oy kullanması konusuna da değinen Destici, bütün bu tartışmalarla milletin asıl gündeminden uzaklaştırıldığını iddia etti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER