BBP İl Başkanı Zeytineli: Hükümet 28 Şubat'ın izinden yürüyor

BBP İl Başkanı Zeytineli: Hükümet 28 Şubat'ın izinden yürüyor

Büyük Birlik Partisi Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, 28 Şubatla var olan, 'söz ve karar milletindir' sloganıyla iktidara gelenlerin, darbecilerin ayak izlerine basarak yürüdüğünü vurguladı.

Yazılı bir açıklama yapan Zeytineli, hükümetin uygulamalarının darbecilerle aynı olduğunu vurguladı. Sadece darbecilerin değiştiğini, izlenen yolun aynı olduğunu ifade eden Zeytineli, "Darbeciler, insanları fikir ve kanaatleri nedeniyle fişleyip tasfiye ettiler. Hukuk, basın, üniversite, sivil toplum ve ticari kuruluşlar irtica ile mücadele adı altında sindirildi. Dershaneler, ticari kuruluşlar hatta dürümcüler bile fişlenmişti. 17- 25 Aralık operasyonu ile deşifre olan yolsuzluk olaylarını örtmek için, AKP demokrasiyi rafa kaldırmakta bir beis görmedi. Ayakkabı kutusu konulu bir espriye bile dayanamayan hükümet, inanç değerlerimizle alay edenleri baş tacı etmeyi sürdürüyor." dedi.

Birçok kişin paralelci suçlamasıyla işinden edildiğini, şaibeli adamların itibar gördüğünü kaydeden Zeytineli şunları söyledi: "Hükümet, paralel yapı dediği kesimle mücadele etme bahanesi ile dershaneleri kapatarak, yoksul çocukları çobanlığa mahkûm etmekten çekinmiyor. Şimdi sıra bankalara geldi. Yaşananların 28 Şubattan farkı ne? Bir de paranın dini olmaz diyerek, piyasaya saldırıyorlar. Bank Asya operasyonu, hükümetin piyasaya yaptığı hukuksuz, siyasi bir saldırıdır. Böyle devam ederse bedelini bütün millet ödeyecek. Hükümet, milletin hükümeti olma vasfını çoktan yitirdi. Artık tek adamlı bir yönetim var. Genel anlamda hükümeti, direkt olarak da Sayın Cumhurbaşkanını uyarıyoruz. Milleti rahat bırakın. Siyasi ve ekonomik kudretinizi toplumun üzerinde kılıç gibi savurmayın. Bu durum, toplumu geriyor ve ayrıştırıyor. Basın, hukuk, medya, üniversite ve ticari kuruluşların kendilerine özgü yapılarıyla uğraşmayın. Siz yanlışların üzerine gidin. Hırsızlığı deşifre edenleri değil yapanları cezalandırın. Ayıp ve suçları ortaya saçıldığı için görevlerinden istifa etmek zorunda kalanları aklamayın. Layık oldukları yere gönderin, onlara sahip çıkmayın."

CİHAN
<< Önceki Haber BBP İl Başkanı Zeytineli: Hükümet 28 Şubat'ın izinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER