BDPnin Halfeti buluşması

BDPnin Halfeti buluşması -İstanbul Milletvekili Tuncel: -(Akil İnsanlar Heyeti) İsim tartışmasının bir faydası yok diye düşünüyoruz. Sonuçta biz bu sürecin sağlıklı ilerlemesi gerektiğini, gerçekten barışa, çözüme çevrilmesi


ŞANLIURFA (A.A) - BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili İsim tartışmasının bir faydası yok diye düşünüyoruz. Sonuçta biz bu sürecin sağlıklı ilerlemesi gerektiğini, gerçekten barışa, çözüme çevrilmesi gerektiğini düşünüyoruz dedi.
     Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalanın doğum günü dolayısıyla Halfetinin Ömerli köyüne gelen Milletvekili Tuncel, gazetecilerin sorularını cevapladı.
     Tuncel, doğru yaklaşımla sorunların çözülebileceğine inandığını belirtti.
     İmralıyı ziyaret eden 4. heyetin, Öcalanın ilçede toplanan kişilere bir mesajı olduğunu kendisine aktardığını anlatan Sabahat Tuncel, şöyle konuştu:
     Metinde, bunun kişisel bir doğum günü olmadığı, kendisinin şahsında aslında halkın doğum günü olduğunun değerlendirilmesi gerektiği, bundan sonra halka büyük bir görev ve sorumluluk düştüğü ve barışa olan inancının güçlü olduğunu ifade etmiş. Bu önemli bir konu diye düşünüyoruz. Biz de barışa olan inancımızı her gün biraz daha güçlendirmek istiyoruz, bunun için somut adımlarda bekliyoruz.
    
     -Çözüm sürecinde akil insanlar-
    
     Milletvekili Tuncel, akil insanlar listesine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, girişimi olumlu olarak değerlendirdiğini ancak seçilen kadın sayısının az olduğunu savundu.
     Heyettekilerin çözüm sürecine katacakları ve yetkilerinin ne olacağının önemini anlatan Tuncel, sözlerini şöyle tamamladı:
     İsim tartışmasının bir faydası yok diye düşünüyoruz. Sonuçta biz bu sürecin sağlıklı ilerlemesi gerektiğini, gerçekten barışa, çözüme çevrilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda en azından BDP olarak kendi görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeyi hedeflemeye çalışıyoruz. Bu sürece bir bütün olarak bakmak gerekir. Parça parça bakmak çok doğru değil. En nihayetinde bir yola girildi. Hükümetin bu yolun sağlıklı ilerlemesi, yürümesi konusunda daha etkili adımlar atması gerekiyor. Yine diğer muhalefetin bu sürece katılmasını önemsiyoruz biz de. Özellikle CHPnin mevcut bu suskunluğundan vazgeçip ya da çözümsüzlükten yana (tavrından öyle yansıyor) tavrından vazgeçip, demokratik sürece katılması gerekiyor.
     Tuncel ve beraberindeki bir grup daha sonra köyden ayrıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Mustafa Sonar / Rauf Maltaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber BDPnin Halfeti buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER