BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Gezgin:

BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Gezgin: -Hızla ilerleyen ekonomimiz, son 10 yılda dünya devleri arasında girmiş, ekonomimizin akıncı birlikleri dünyanın dört bir tarafında bayrağımızı dalgalandırmış, bugün dünyanın en güçlü, en hızl


BİLECİK (A.A) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Kalkınma Kurulu Başkanı ve Bilecik Belediye Başkan Vekili Osman Gezgin, Hızla ilerleyen ekonomimiz, son 10 yılda dünya devleri arasında girmiş, ekonomimizin akıncı birlikleri dünyanın dört bir tarafında bayrağımızı dalgalandırmış, bugün dünyanın en güçlü, en hızlı gelişen, en istikrarlı ekonomisi haline gelmiştir dedi.
     Gezgin, yazılı açıklamasında, BEBKAnın çalışmalarının sadece bölgeyi değil, Türkiyenin genelini etkileyeceğini, ülkenin uzun zamandır yaşadığı birçok problemin kaynağında ekonomik sorunların yattığını belirtti.
     Osmanlı devletinin yıkılmasıyla Anadolunun ekonomisinin de çöktüğüne dikkati çeken Gezgin, tüm bu olumsuz koşullara rağmen atılan iyi niyetli adımların sonucunda ekonominin bugünkü noktalara geldiğini bildirdi.
     Gezgin, Türkiye ekonomisinin gelişmesi adına atılan adımların 10 yılda meyvelerini verdiğine işaret ederek, şunları paylaştı:
     Bu rotada hızla ilerleyen ekonomimiz, son 10 yılda dünya devleri arasında girmiş, ekonomimizin akıncı birlikleri dünyanın dört bir tarafında bayrağımızı dalgalandırmış, bugün dünyanın en güçlü, en hızlı gelişen, en istikrarlı ekonomisi haline gelmiştir. Ekonomi tarihimizin her döneminde olduğu gibi bu dönemde de siyasi istikrarın bir sonucu olan ekonomik istikrar, milletimizin özlediği büyük Türkiyenin inşasındaki kritik eşiğin aşıldığının da bir göstergesidir. Bu büyümenin ve istikrarın devamı için ekonomimizin mal üreten eksenden, bilgi ve teknoloji üreten eksene kayması en önemli adımlardan birisi olacaktır. Şu anda, hepimizin cebindeki lüks cep telefonlarının ithalatı için ödenen paranın 10 milyar dolar olduğu gerçeği, bilgi ve teknoloji üretiminin, bunun sadece bir temenni, bir kalkınma planının maddesi değil, zorunluluk olduğunu ortaya koymaktadır.
     Gezgin, dünya devi unvanını elde etmenin ön şartlarından birini oluşturan yerli otomobil üretilmesinin, ülkenin uluslararası prestiji olduğunu dile getirdi. Yerli otomobilin, otomobil fabrikalarıyla bu konuda en büyük altyapıya sahip BEBKAnın ülkeye vereceği önemli katma değerlerden birisi olacağını ifade ede Gezgin, Bu altyapının değerlendirilmesi, nano teknolojik ürünlerle sektörde dünya piyasasına hükmeden bir yapıya kavuşturulması, bölge ve ülke için atılacak en önemli adımlardan birisi olacaktır. Bölgemiz, sanayi konusunda söz sahibi olacak bir potansiyelin yanı sıra tarım, tarih ve kültür turizmi konusunda da önemli altyapıya sahiptir dedi.
    
     -Bu mirası değerlendirmek, ülkenin geleceğine de önemli bir hizmettir-
    
     BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Osman Gezgin, tarih ve kültür turizminin gelecek dönemde önemli bir sektör haline geleceğini bildirdi.
     Bölgenin, sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel anlamda, hem bölge, hem de ülke için hayati öneme sahip tarih turizmi konusunda göz kamaştıran potansiyele sahip olduğunu dile getiren Gezgin, şunları kaydetti:
     Friglerden Lidyalılara, Perslerden Bizanslılara, Abbasilerden Selçuklulara, Osmanlılardan Türkiye Cumhuriyetine kadar hemen hemen tarihin her döneminde önemli bir aktör olan bölgemiz, bu potansiyelin harekete geçirmek zorundandır. Türklerin bölgeye gelmesi ve medeniyet kurmasıyla, yani Osmanlı devleti ile bölgemizin önemi artmıştır. Kayı aşiretinin bölgeye yerleşmesiyle bu topraklar Türk yurdu olmuş, Eskişehir Karacahisarda okunan hutbeyle aşiret, bağımsız beyliğe dönüşmüş ve Bursanın fethiyle de devlet halini almıştır. Yani bu topraklar, Osmanlı devletinin ve medeniyetinin kalbinin attığı yerdir. Bu mirası değerlendirmek, ülkeye ve gelecek nesillere aktarmak, sadece bölgenin ekonomisine değil, ülkenin geleceğine de önemli bir hizmettir.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Gezgin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER