Bedük ve Demirelden Darendeye ziyaret

Bedük ve Demirelden Darendeye ziyaret


MALATYA (A.A) - Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük ile Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galip Demirel, Darende ilçesinde ziyaretlerde bulundu.
     Demirel ve Bedük, Malatya Valisi Vasip Şahin ile ilk olarak Darende Kaymakamı Mehmet Aktaşı makamında ziyaret etti. Aktaş, Bedüke Malatya Valiliği yaptığı dönemde Darendeyi ziyaretinde çekilen fotoğraflardan oluşan bir albüm hediye etti.
     daha sonra Somuncu Baba Külliyesini gezen Bedük ve Demirel, Hulusi Efendi Vakfı yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı, Somuncu Baba Tanıtım Merkezi ve Tohma Kanyonunu gezdi.
     Galip Demirel, vakfın ilçede güzel hizmetler yaptığını belirterek, bu çalışmaları yapanların insanların gönüllerinde de önemli bir yeri olduğunu söyledi.
     Malatya ziyaretinde özlem giderdiklerini belirten Arıkan Bedük de şehirleşme bakımından Malatyayı çok güzel bulduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu kaydetti.
     Bedük, şunları ifade etti:
     Darende tasavvufun ve Türk kültürünün en güzel yaşandığı ve ruhların okşandığı bir yer. Bu ziyarette hem duygulandım, hem de fevkalade mutlu oldum. Burada kendimi huzurda hissettim. Eskiden gördüğüm külliye ile bugünkü durum arasında çok büyük bir fark var. Çok güzel değişiklikler olmuş.
     Ziyaretlere Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Karcı da eşlik etti.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Bedük ve Demirelden Darendeye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER