BEKDER 4. Onur Ödülleri sahiplerini buldu

BEKDER 4. Onur Ödülleri sahiplerini buldu


BAYBURT (A.A) - Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneğince (BEKDER) verilen BEKDER 4. Onur Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
     Şair Zihni Kültür Merkezindeki törene, Vali Hasan İpek, AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, BEKDER Başkanı Mete Emir, bazı daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
     BEKDER Başkanı Emir, programın açılışında yaptığı konuşmada, kentlerin, içinde insan olmadan sadece birer bina yığını olduğunu belirterek, Kentlerin tarihini ağaçlar, dağlar, taşlar, binalar yazmaz. Kentlerin tarihini yazan yine orada yaşayan insanlardır. Biz kenti sevginin büyüttüğüne inanıyoruz. Çünkü dünya üzerinde ne kadar şey varsa onların hepsi sevgiyle inşa edilmiştir dedi.
     Bayburt ve ülke genelindeki hizmetlerinden dolayı Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Akengin, Müzisyen Remzi Çavuldak, yurt içi ve yurt dışındaki birçok tarihi mekanı aslına uygun restore eden taş ustası Ömer Kırmızı, Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk ve SOCAR TURCAS Enerji Grup Şirketleri Başkanı ve PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, BEKDER Onur Ödüllerine layık görülen isimler oldu.
     SOCAR TURCAS Enerji Grup Şirketleri Başkanı Yavuza ödülünü vermek üzere kürsüye gelen Vali İpek, Bayburtta çok önemli değerler olduğunu ifade ederek, Birçok şehir vardır nüfusu milyonlarla ifade edilir, ama onda bir kimlik bulamazsınız. Birçok şehir vardır, nüfusu on milyonlarla ifade edilir ama bir kişilik bulamazsınız. Bayburt gerçekten hem tarihiyle, hem geçmişiyle, hem bu günüyle, hem geleceğiyle kimliği ve kişiliği olan bir şehirdir. Bu şehrin onur ödülünü almak gerçekten çok onurlu bir olaydır. Ben bütün ödül alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum diye konuştu.
     Bayburt Grup Yönetim Kurulu Abdurrahman Şentürke ödülünü veren Milletvekili Özbek ise BEKDERe teşekkür ederek, Bayburtta doğmuş, Bayburtta yetişmiş ve çok önemli yerlere gelmiş büyüklerimize ödül veriyoruz. Bayburt bu vefasını dört yıldır BEKDER aracılığıyla tüm hemşehrilerimize gösteriyor dedi.
     Törende, taş ustası Ömer Kırmızıya ödülünü Garnizon Komutanı Karataş, TÜRKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Akengine ödülünü BEKDER Başkanı Emir verirken, müzisyen Remzi Çavuldakın ödülünü oğlu Ahmet Çavuldak, Belediye Başkanı Polattan aldı.
     Ödül töreninin ardından TRT Trabzon Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu konser verdi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber BEKDER 4. Onur Ödülleri sahiplerini buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER