Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -TOFAŞ: 77 - Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi: 76 Salon: Atatürk Hakemler: Rüştü Nuran, Halil Baldemir, Fatih Arslanoğlu TOFAŞ: Nichols 13, Can Altıntığ 6, Burtt 14, Ruziç 5, Heytvelt 19, Elonu 14,


BURSA (A.A) - Beko Basketbol Liginde TOFAŞ, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesini 77-76 yendi.
     Atatürk Spor Salonundaki karşılaşma, karşılıklı basketlerle başladı. İlk basketi konuk ekip Swann ile bulurken, TOFAŞ, Nichols ile 3 sayılık basketle karşılık verdi. 2. dakika eşitlikle geçildi: 7-7. Karşılıklı basketlerin olduğu karşılaşmada, 5. dakika da 14-14 eşitlikle tamamlandı. TOFAŞ, Nichols ve İnanç ile sayılar bulurken konuk ekip Swannla karşılık vermesine rağmen birinci periyodu, ev sahibi ekip 27-25 önde tamamlamasını bildi.
     İkinci çeyreğe hızlı başlayan TOFAŞ oldu. Elonu ve Kenan ile üst üste basketler bulan TOFAŞ 12. dakikayı 33-28 önde geçti. Karşılıklı basketler sonunda zor da olsa Bursa temsilcisi, Elonunun basketiyle 15. dakikayı 38-36 önde geçti ve devreyi de 47-41 önde tamamladı.
     İkinci yarıya TOFAŞ, Can ve Burtt ikilisinin üst üste bulduğu basketlerle başladı. Ev sahibi ekip, bir ara farkı 8 sayıya kadar çıkardı: 51-43. Konuk ekip Collins ve Rhodes Jr ile karşılık vererek 26. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 55-52.
     Yeniden toparlanan TOFAŞ, dış şutlardan ve pota altından bulduğu basketlerle farkı yukarı çekmesine rağmen, konuk ekip üçüncü çeyreğin bitimine 20 saniye kala Mutlu ile 3 sayılık basket bularak farkı 2 sayıya indirdi. TOFAŞ, Heytvelt ile karşılık vererek üçüncü periyodu 66-62 önde tamamladı.
     Son periyot da başa baş mücadeleyle geçti. Her iki takım da hızlı hücumlardan sayı aradı. 32. dakikada Mutlu ile 3 sayılık basket bulan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediye farkı 1 sayıya indirdi: 68-67.
     Büyük mücadeleyle geçen karşılaşmanın bitimine 50 saniye kala konuk ekip Collinsin basketiyle farkı yine bir sayıya indirdi: 77-76. Son hücumdan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediye eli boş döndü ve TOFAŞ, yine son saniyede 1 sayı farkla (77-76) maçı kazandı.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Haluk Yüksel / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER