Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Antalya Büyükşehir Belediyesi: 86 - Mersin Büyükşehir Belediyesi: 96 Salon: Atatürk Hakemler: Murat Biricik, Erman Erdemli, Tahsin Kuzu Antalya Büyükşehir Belediyesi: Theodore 12, Gibson 3, Berkay, Seray, Reh


ANTALYA (A.A) - Beko Basketbol Liginde Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahasında normal süresi 79-79 berabere biten karşılaşmanın uzatmalarında Mersin Büyükşehir Belediyesine 96-86 mağlup oldu.
     Karşılaşmanın ilk sayısı Omar Shariff Sneedin basketiyle konuk ekipten geldi. Ancak üst üste hücumlarından boş dönen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesinden Lewisin sayılarıyla 6-2 geriye düştü. Çeyreğin bitimine 5 dakika kala savunmada ve hücumda etkili olan Antalya Büyükşehir Belediyesi özellikle Reha, Lewis ve Carterın ürettiği sayılarla ilk periyotu 24-14 önde tamamladı.
     İkinci periyota Lewisin üç sayılık atışıyla başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, daha sonra konuk ekibin hücumlarını durdurmakta zorlandı. Özellikle Mersin ekibinden Leonard ve Sneedin etkili oyunu sonucu fark kapanmaya başladı. Antalya ekibi, son saniyede Barışın faul atışından bulduğu sayılarla ilk yarıyı 34-32 önde geçti.
     Üçüncü periyotun bitimine 5 dakika kala oyuna denge geldi: 48-48. Periyotun sonlarına doğru Antalya Büyükşehir Belediyesi, Carterın üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle takımını 58-48 öne geçirdi. Ancak konuk ekip, Leonard ve Alinin 3 sayılık atışları ile skoru 57-55e getirdi. Ardından Sneedin yaptığı smaç ile periyot, 59-59 berabere geçildi.
     Maçın bitimine 5 dakika kala Lewisin üst üste attığı 3 sayılık basketlerle Antalya ekibi, farkı 6ya çıkarttı. Bu dakikadan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi sayı üretmekte zorlanınca etkili olan Mersin ekibi, 74-74 beraberliği yakaladı. Maçın normal süresi de 79-79 berabere sona erdi.
     Uzatmaların son 2 dakikasına girilirken ev sahibi takım, Barışın 3 sayılık atışıyla 86-84 öne geçti. Ancak daha sonra savunmada başarısız olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, konuk ekibin hücumlarını durduramayınca maçtan 96-86 mağlup ayrıldı.
     Müsabakada 27 sayı üreten Mersin Büyükşehir Belediyesinden Omar Shariff Sneed maçın en skorer oyuncusu oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesinde ise Lewis 24 sayı attı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER