21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Özdağ: Üçüncü bin yılın başında son 400 yıldan bu yana bu dev coğrafyada en şanlı olduğumuz dönemden geçiyoruz


EDİRNE (A.A) - 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türk dünyasının eski güçlü günlerine kavuşmak için fırsatlara sahip olduğunu belirterek, Üçüncü bin yılın başında son 400 yıldan bu yana bu dev coğrafyada en şanlı olduğumuz dönemden geçiyoruz dedi.
     Özdağ, Türk Ocaklarının 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Türk Ocakları Edirne Şubesi, Türkiye Kamu Sen ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı tarafından düzenlenen Türk tarihinin ve geleceğinin jeopolitiği konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türk milletinin, Çinlilerle birlikte dünya tarihinde 4 bin yıldır varlığını kesintisiz olarak sürdürmüş bir millet olduğunu söyledi.
     Çinlilerin oldukları yerde kaldığını, Türklerin ise bu Asya, Avrupa ve Afrika coğrafyasının tamamında 4 bin sene içinde dolaştığını belirten Özdağ, Türkler bu coğrafyada egemen olmuşlar, devlet kurmuşlar ve varlıklarını yine bu coğrafyanın önemli bir bölümünde sürdürmeye devam ediyorlar diye konuştu.
     Türk dünyasının eski güçlü günlerine kavuşmak için fırsatlara sahip olduğunu ifade eden Özdağ, şunları kaydetti:
     Üçüncü bin yılın başında, son 400 yıldan bu yana bu dev coğrafyada en şanslı olduğumuz dönemden geçiyoruz. Bu dev coğrafya aynı zamanda büyük petrol ve doğal gaz hatlarıyla birbirlerine bağlanmak üzere. Asya kıtasının da son dönemde büyük bir demir yolu ağıyla birbirine bağlandığını görüyoruz. Bu demir yolu Çinden başlıyor, bütün Türk dünyası üzerinden geçiyor ve Avrupada sonlanıyor. Bu da Türk dünyasının kendi arasında ekonomik ve ticari ilişkilerini yoğunlaştırmasına vesile oluyor.
     Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz de Türk Ocaklarının 100. yılını kutladığını belirterek, Türk Ocakları yeni bir yüzyıla yelken açmakta, yeni bir asrı selamlamaktadır diye konuştu.
     Konferansın sonunda Özdağa Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner tarafından plaket verildi.
     Konferansa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, MHP İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özülkü, Kamu Sen Edirne İl Temsilcisi Alim Kanpolat ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER