Kazı çalışmasında kemik bulunduğu iddiası

Kazı çalışmasında kemik bulunduğu iddiası -Çerkezköyde bir grup tarafından 1992 yılında kaybolan Ayhan Efeoğlunun cesedini bulmak için yaptıkları kazıda bazı kemik parçalarının bulunduğu iddia edildi -Cumhuriyet savcılığınca, söz ko


TEKİRDAĞ (A.A) - Çerkezköyde bir grup tarafından yapılan kazıda, 1992 yılından beri kayıp olduğu belirtilen Ayhan Efeoğlunun cesedini bulmak için yaptıkları kazıda, bazı kemik parçalarının bulunduğu iddia edildi. Cumhuriyet savcılığınca söz konusu kemik parçalarına incelenmek üzere el konuldu.
     Tutuklu Hükümlü Aileleri Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, Çerkezköy Kuşbahçe mevkisinde, Ankaradaki faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski özel harekat polislerinden Ayhan Çarkının geçen yıl yer göstermesiyle yapılan kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmayan alana gelerek kazı çalışması yaptı.
     Burada gazetecilere açıklama yapan dernek avukatlarından Taylan Tanay, 1992 yılından bu yana kendisinden haber alınamayan Ayhan Efeoğlunun cesedini aradıklarını söyledi.
     Tanay, Efeoğlunun nerede olduğunu öğrenmek için her hafta Taksimde eylem yaptıklarını ifade ederek, başlattıkları kampanyalarla kayıp şahısların bulunmasını istediklerini bildirdi.
     Avukat Tanay, Aylarca adalet istedik. Gerekirse kendi ellerimizle kazacağız dedik. İşte bugün burada onun için toplandık. Evlatlarımızı gerekirse kendi ellerimizle arayacak ve eninde sonunda mutlaka bulacağız diye konuştu.
     Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Efeoğlunun yakınlarının talebi doğrultusunda, kazı çalışmalarında bulunduğu iddia edilen kemik parçalarına incelenmek üzere el konuldu.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kazı çalışmasında kemik bulunduğu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER