Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Pınar Karşıyaka Başantrenörü Sarıca: Kendi evimizde kayıp yaşamadan ligdeki konumumuzu korumak istiyoruz


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde yarın TOFAŞı konuk edecek Pınar Karşıyakanın başantrenörü Ufuk Sarıca, Kendi evimizde kayıp yaşamadan ligdeki konumumuzu korumak istiyoruz dedi.
     Sarıca, yaptığı açıklamada, yarın play-off hedefi olan TOFAŞ ile karşılaşacaklarını, müsabakanın zorlu geçeceğini bildiklerini belirtti.
     Üst üste yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle salı günü oynadıkları Ventspils maçında bir çok oyuncunun fazla süre oyunda kaldığını dile getiren Sarıca, şöyle konuştu:
     Buna ek olarak sahada olan herkes fazladan sorumluluk aldı. Ayrıca, Pınar Karşıyakanın temposunda savunma yapan bir takımda bu kadar süre sahada kalmanın zorluğunu unutmamak gerek. Gerçekten de bizim için bir galibiyetten fazlasını kazandığımız bir akşam oldu. En hızlı şekilde yorgunluğu aşıp ligdeki maçımıza konsantre olduk. Sakat oyuncularımız mevcut ve yarın da eksik bir kadroyla mücadele edeceğiz. Maç tempomuzu ve taktiğimizi kadromuza göre kurgulamamız gerekiyor. Kendi evimizde kayıp yaşamadan ligdeki konumumuzu korumak istiyoruz. Yarın taraftarımızın desteğiyle zor zamanda kazanacağımıza inanıyorum.
     Yeşil-kırmızılı ekipte Diebler, Can Maxim Mutaf ve Caner Topaloğlunun sakatlığı bulunuyor.
    
     -Üst üste 7. galibiyet için sahada-
    
     Pınar Karşıyaka, ligde en son 12. haftada deplasmanda Anadolu Efese mağlup olduktan sonra üst üste 6 maçını da kayıpsız geçti. Yeşil-kırmızılı ekip, bu sezon İzmirde oynadığı 9 maçta sadece Banvite mağlup oldu.
     Karşıyaka Spor Salonunda yarın saat 18.00de başlayacak Pınar Karşıyaka-TOFAŞ maçının biletleri 10 liradan satışa sunuldu.
     Lig tarihinde daha önce 63 kez karşılaşan iki ekipten Pınar Karşıyakanın 26, TOFAŞın 36 galibiyeti bulunurken, 1 müsabaka da berabere tamamlandı.
     Rakibiyle bu sezon 2si FIBA Erkekler Avrupa Çalenç Kupası, biri lig olmak üzere 3 kez karşılaşan Pınar Karşıyaka, bu maçlarda 2 galibiyet aldı, 1 maçta kaybetti.
     Yeşil-kırmızılı ekip, ligde 95-94 yenildiği rakibini Avrupa Çalenç Kupası (A) Grubundaki iki maçta 64-63 ve 78-56lık skorlarla mağlup etti.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER