Belediyeden ücretsiz tur rehberliği hizmeti

Belediyeden ücretsiz tur rehberliği hizmeti -Birçok medeniyete ev sahipliği yapan İzmirin tarihi ilçelerinden Tireye gelen yerli ve yabancı turistlere ücretsiz tur rehberliği hizmeti veriliyor -Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek:


İZMİR (A.A) - Birçok medeniyete ev sahipliği yapan İzmirin tarihi ve turistik ilçelerinden Tireye gelen yerli ve yabancı turistlere ücretsiz tur rehberliği hizmeti veriliyor.
     Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hitit, Frigya, Lidya, Pers, Roma ve Bizans İmparatorluğuna ev sahipliği yapmış, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı tarihinden eserlerle bezenmiş Tire ilçesinin zengin bir kültür mirasına sahip olduğunu anlattı.
     İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlere yardımcı olmak amacıyla belediye içinde bir birim oluşturulduğunu, İngilizce, Fransızca ve Türkçe dillerinde hazırlanan binlerce tanıtım kitapçığı hazırladıklarını ifade eden Çiçek, her yönüyle Tireyi anlatan meteryallerin bulunduğu birimin gözde turizm kentlerini kıskandıracak düzeyde olduğunu belirtti.
     Dil bilen belediye çalışanlarının bu birimde görevlendirildiğini, bu kişilerin kente gelen turist kafilelerine ücretsiz olarak tur rehberliği yaparak kenti gezdirdiğini ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:
     Gelen turist kafilelerinin arabalarına ücretsiz olarak otopark tahsis ediyoruz. Gelişini bildiren kafileleri ise daha şehir girişinde karşılıyoruz. Hatta geçmişte bazı acentalarla anlaşmıştık. Türkiyenin en eski sivil bandosu olarak kabul edilen belediye bandomuzla gelen turistleri Kuşadası Limanından marşlarla karşıladığımız da oldu. İlçemizin gezilip görülesi bir yer olarak dünya çapında tanınmasını istiyoruz. Bunun için de üzerimize düşeni yapıyoruz.
    
     -Köfte yiyene de tur rehberi-
    
     Tirede Anıtlar Yüksek Kurulunca tescil edilen 400ü aşkın eser bulunduğu bilgisini veren Çiçek, Tire köftesinin de ilçede coğrafi işaret alan bir marka değer olduğunu vurguladı. İlçede köftecilik yapan işletme sahiplerinin de kendilerine gelen turizm kafileleri için tur rehberi talebinde bulunduklarını belirten Çiçek, belediye olarak bu talebe de memnuniyetle karşılık verdiklerini dile getirdi.
     Tirede 30 yılı aşkın süredir köftecilik yapan işletme sahibi Abdülkadir Karasu, ilçenin 150 yıllık yakın geçmişinde en eski geleneklerinden birisinin de Tire Köftesi olduğunu, bölgelerinin daha yakından tanınması amacıyla farklı bir şekilde gönüllü turizm elçisi gibi çalıştıklarını dile getirdi.
     Karasu, şöyle konuştu:
     Turist kafilelerini köfte yedikten sonra bırakmıyoruz. Tire tarihini yakından bilen 4 turist rehberimiz konuklara ilçemizi ücretsiz gezdiriyor. Bu konuda Tire Belediyesi ile işbirliği halindeyiz. Gelenlerin vakit darlığına göre Tire turu programlarımız var.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Belediyeden ücretsiz tur rehberliği hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER