Belediye Başkanı Çakır, MOTAŞ çalışmalarını inceledi

Belediye Başkanı Çakır, MOTAŞ çalışmalarını inceledi


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Ulaştırma Hizmetleri A.Ş. (MOTAŞ) çalışmaları hakkında brifing aldı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, MOTAŞ Genel Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya belediye başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleri de katıldı.
     MOTAŞta son yıllarda yapılan çalışmalar ve işleyişle ilgili birim amirlerince slayt gösterisi eşliğinde detaylı bilginin verildiği toplantıda, kurumun genel analizi ortaya konuldu.
     Bir otobüsle görüntülü bağlantının da kurulduğu toplantıda, Ahmet Çakır, otobüs şoförüyle görüntülü olarak konuştu, yolcularla selamlaştı.
     Toplantıda konuşan Çakır, ulaştırma hizmetlerinin her geçen gün geliştiğini ifade ederek, MOTAŞın araç filosunu önemli oranda yenilediğini ve gençleştirdiğini belirtti.
     Malatyada 142 otobüsle hizmet verildiğini hatırlatan Çalık, otobüslerin pek çoğunun hem engelli vatandaşlar hem yaşlılar hem de çocuklu ailelerin rahatlıkla kullanabileceği tarzda olduğunu, modern bir filo oluşturduklarını kaydetti.
     Yolcu sayısındaki artışa da dikkati çeken Çakır, yolcu sayısında son yıllarda yüzde 50leri geçen bir artış sağlandığını belirtti.
     MOTAŞın 3 ilçe ve 6 beldeye de ulaşım sağladığını ifade eden Çakır, güzergah sayısını da 39dan 63e çıkardıklarını kaydetti.
     Ahmet Çakır, MOTAŞ, büyükşehirle birlikte yeniden hedeflerini ortaya koyuyor. Önümüzdeki yıllar için planlamalarını da buna göre yapıyor dedi.
     MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı da bugüne kadar sürdürülebilir toplu taşımacılık ilkelerine uygun bir şekilde, vatandaş memnuniyetini dikkate alarak, kaliteli, ekonomik, hayat akışını kolaylaştırıcı, konforlu, yol güzergahını etkin kullanan, dakik, güvenli ve emniyetli bir toplu taşımacılık hizmetini Malatyalılara sunmaya çalıştıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Çakır, MOTAŞ çalışmalarını inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER