Belediye Başkanı Ürgüp, Bosna Hersekten döndü

Belediye Başkanı Ürgüp, Bosna Hersekten döndü


SİVAS (A.A) - Gradacac Belediye Başkanı Fadil İmsiroviçin davetlisi olarak Bosna Herseke giden Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, temaslarını tamamlayarak Sivasa döndü.
     Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürgüp, ilk olarak Türkiyenin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Büyükelçi Ahmet Yıldız ile görüştü.
     Yıldız, Sivas heyetini Saraybosnada ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Ürgüpe çalışmalarında başarılar diledi.
     Ürgüp daha sonra, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek Ofisini ve Saraybosnada bulunan Uluslararası Burç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Pademi ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Heyet daha sonra kültür merkezi yapılacak yerde incelemelerde bulundu ve Gradacacın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.
     Ürgüp, Gradacacta yapımı gerçekleştirilecek kültür merkezine Sivas Belediyesince verilecek maddi destek için düzenlenen protokol imza törenine katıldı. Ürgüp, burada yaptığı konuşmada, ziyaretin öncelikli amacının kardeşliği pekiştirmek olduğunu ifade etti. Ürgüp, yapılacak kültür merkezinin Sivasın sembolü olacağını da kaydetti.
     Gradacac Belediye Başkanı Fadil İmsiroviç ise Ürgüpe çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve Bosna Hersekin kurucu lideri Aliya İzzetbegoviçin resmini hediye etti.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Ürgüp, Bosna Hersekten döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER