Belediye çiçek ve mobilya üretim ihtiyacını

Belediye çiçek ve mobilya üretim ihtiyacını kendisi karşılıyor -Büyükşehir Belediyesi, üretim tesisinde ihtiyacı olan bitki ve mobilya üretimini gerçekleştiriyor


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesinin üretim birimlerinde incelemelerde bulundu.
     Akaydın, Gürsu Mahallesinde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan, birçok hizmet ve üretim birimlerini içinde barındıran ve 70 dönümlük alanda hayata geçirilen üretim birimlerinde incelemelerde bulundu.
     Büyükşehir Belediyesinin kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği tesisin ekonomik anlamda belediye bütçesine milyonlarca liralık katkı sağlayacağını ifade eden Akaydın, Üreten belediyeciliğin en güzel örneği bu tesiste yatıyor. Burası Büyükşehir Belediyesinin gururu olan en önemli yatırımlarımızdan biri dedi.
     Yeni Büyükşehir Yasası ile 2 milyonluk bir nüfusa hizmet götüreceklerini vurgulayan Akaydın, 70 dönümlük arazinin 25 dönümü bitki üretim ve stok alanı. Diğer 45 dönümlük alanda ise idari bina, atölyeler, kapalı ve açık depo, sosyal tesis binası ve seralar bulunuyor. Yeni yasayla daha da genişleyecek hizmet sınırlarımıza yeterli olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada imal ettiğimiz ürünler piyasadaki emsallerinden hem daha kaliteli hem de daha düşük maliyetli diye konuştu.
     Toplam 25 dönümlük alana kurulu fidan üretim tesislerinde ağaçlardan toplanan tohumlarla ve budama artıklarından çelikleme yöntemiyle kentin ihtiyacı olan çok yıllık çiçek, çalı, ağaççık üretimi yapılıyor. Tesiste yılda yaklaşık 1 milyon bitki üretilmesi hedefleniyor.
     Tesiste belediyenin ihtiyacı olan piknik masaları, kent mobilyaları, büro mobilyaları, park oyun üniteleri gibi ahşap ve metal üretimlerin yapıldığı atölye, kaynakhane, marangozhane, boyahane üniteleri bulunuyor.
     Diğer yandan belediye envanterinde kayıtlı bulunan budama ve çim biçme aletlerinin bakım ve onarımında kullanılan tamirhane, idari bina, tohum odası, sağlık birimi, işçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal tesis binası yer alıyor.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Belediye çiçek ve mobilya üretim ihtiyacını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER