Belediye teknik personeline LEDD sertifikası

Belediye teknik personeline LEDD sertifikası


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde, belediye teknik personeline LEDD sertifikası verildi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, kuruma bağlı çalışan teknik personeller ile teknik uzmanlıktaki belediye meclis üyelerine ve Çanakkale Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcilerine yönelik olarak LEDD eğitimi düzenlendiği belirtildi.
     Açıklamada şunlar kaydedildi:
     Mevcut binalara göre daha sağlıklı, çevreye saygılı, işletme giderleri ile daha ekonomik ve karlı olan yüksek performanslı binaları tanımlayan LEED yeşil bina derecelendirme sistemi, gönüllü bir standart olup Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından verilmektedir. Amerikan Yeşil Binalar Konseyinin Türkiye-deki tek yetkili eğitim ortağı olan ERKE tasarım firmasının yetkilisi Elektrik Mühendisi LEDD AP uzmanı Cemil YAMAN tarafından, sürdürülebilir alanlar, su verimliliği, enerji ve atmosfer, malzemeler ve kaynaklar, iç mekan kalitesi, tasarımda yenilikler başlıkları altında eğitimler düzenlenmiş olup katılımcıların hepsine USGBC onaylı LEED sertifikası verilmiştir.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Belediye teknik personeline LEDD sertifikası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER