Beritan için okullar seferber oldu

Beritan için okullar seferber oldu -Beyin tümörü teşhisi konularak Ankarada tedavi gören Diyarbakırlı 8 yaşındaki Beritan Kılıça yardım etmek için okullarda kampanya başlatıldı -5 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Kayran: Herkes


DİYARBAKIR (A.A) - Nurten Aslan/Ümit Özdal - Beyin tümörü teşhisi konularak tedavi için Ankaraya götürülen Diyarbakırlı 8 yaşındaki Beritan Kılıça yardım etmek için okullarda kampanya başlatıldı.
     Yenişehir ilçesi 5 Nisan İlköğretim Okulu 3. sınıfta okuyan Beritana yaklaşık 3 ay önce beyin tümörü teşhisi konuldu. Babası işsiz olan Beritan, hemen Ankaraya sevk edildi. Ankarada Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde ışın tedavisi gören Beritan için okuduğu okul seferber oldu.
     Okul Müdürü Ramazan Kayran, Beritanın öğretmeni Kevser Aslan ve öğretmenlerin girişimleriyle Yenişehir ilçesindeki 96 okulda yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya için kaymakamlıktan alınan izinde, Kılıçın beyin tümörü rahatsızlığı nedeniyle çok sık il dışına çıkmak zorunda olduğu ve bazı ilaçların temin edilmesinde maddi sıkıntı yaşadıkları için kampanya başlatıldığı bildirildi.
     Okul Müdürü Kayran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri Beritana 3 ay önce beyin tümörü teşhisi konulduğunu, Beritanın şu anda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde radyoterapi gördüğünü söyledi.
     Kılıçın durumundan haberdar olduktan sonra ailenin de ekonomik durumunu bildikleri için okul içerisinde öğretmen ve velilere danışarak aile için yapılacak en iyi şeyin yardım kampanyası başlatmak olduğu görüşüne vardıklarını kaydeden Kayran, sınıflarda öğrencilerle görüştüklerini, öğrencilere dayanışmanın ne olduğunu ve hastalığın tedavisinde moralin çok önemli olduğunu anlattıklarını belirtti.
     Toplum olarak dayanışma ruhunun var olduğunu dile getiren Kayran, şöyle konuştu:
     Bunu pekiştirmek amacıyla karınca kararınca bir kampanya başlattık. Bu anlamda destek olan Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ediyoruz. Bu konuda okulumuzda ciddi bir çalışmamız var. 96 okul başta olmak üzere yardım kampanyası başlattık. Herkesten bu konuda destek bekliyoruz. En büyük dileğimiz öğrencimizin tedavi sürecini sağlıklı bir şekilde atlatıp en kısa sürede aramıza dönmesidir.
    
     -Başarılı ve uyumlu bir öğrenci-
    
     Beritanın öğretmeni Kevser Aslan da Beritanın çok başarılı, zeki, uyumlu bir kız çocuğu olduğunu, doğuştan beyninde kistler bulunan Beritanı ailesinin sürekli tedavi altında tuttuğunu bildirdi.
     Yaklaşık 3 ay önce Beritanın beyninde tümör olduğunun tespit edildiğini anlatan Aslan, şöyle dedi:
     Ankarada radyoterapi görüyor. Ailesini 2 yıldır tanıyorum. Maddi durumları çok kötü. İlaçları karşılayabilecek maddi durumlarının olmadığını öğrendik. İdare ile görüşerek bir kampanya başlattık. Bu sadece bizim okulu kapsamıyor, Diyarbakırdaki bütün okullara, ulaşabildiğimiz herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Çünkü ailenin hem ilaç hem de Ankaradaki masrafları için yardıma ihtiyacı var. Bunları karşılamıyorlar. Bu nedenle herkesten yardım bekliyoruz. Yardım etmek bir gönül işidir. Umarım bu kampanya amacına ulaşır ve Beritanı tekrar sınıfında görürüz.
    
     -Sınıfı Beritanı bekliyor-
    
     Sınıfında Beritanın oturduğu sıra boş bırakılırken, sınıf arkadaşları Beritanı tekrar aralarında görmek istiyor. Beritanın sıra arkadaşı Sena Süren, hasta olan arkadaşının bir an önce iyileşmesini beklediklerini dile getirdi.
     Anne Saliha Kılıç da kızının 2 yıl önce bir baygınlık geçirdiğini, yapılan kontrolde beyninde kist tespit edildiğini anlatarak, 6 ayda bir sürekli Beritanın MRını çektiklerini söyledi. Yaklaşık 3 ay önce çekilen MRda beyinde kötü huylu tümör tespit edildiğini anlatan Kılıç, Beritanın hemen Ankaraya sevk edildiğini ve ışın tedavisi gördüğünü bildirdi.
    
     -Kızım hastalığını yenecek-
    
     Eşinin İstanbulda geçici işlerde çalıştığını, kızının durumunu öğrenir öğrenmez işini bırakarak döndüğünü aktaran Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Eşim çalışmıyor. 4 çocuğum var, maddi durumumuz çok iyi değil. Daha uzun bir süre Ankarada kalacağız. Bu süreçte bize destek olan okul yöneticileri ve duyarlı öğretmenine çok teşekkür ediyorum. Kampanyayı duyunca çok mutlu olduk. Kızımın tedavi sürecinde elimizden gelen bütün her şeyi yapmak ve kızımın hayatını kurtarmak istiyorum. Kızımın bu hastalığı yeneceğine yürekten inanıyorum.
     Kampanyaya katılmak isteyenlerin anne Saliha Kılıç adına Ziraat Bankası Ankara Toptancı Hali Şubesinde açılan 668-55225653 hesap numarasına ve 39000100066855256535003 İBAN numarasına para yatırabilecekleri bildirildi.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Beritan için okullar seferber oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER