BEÜde Atatürkün Tartışılmaz Liderliği konferansı verildi

BEÜde Atatürkün Tartışılmaz Liderliği konferansı verildi -Yrd. Doç. Dr. Mercan: 10 Kasım bize verilip korunmasının gerektiğine inandığımız değerlerin, yeniden ufkumuza oturması demektir


BİTLİS (A.A) - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salih Mercan, 10 Kasım bize verilip korunmasının gerektiğine inandığımız değerlerin, yeniden ufkumuza oturması demektir dedi.
     Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), Atatürkün Tartışılmaz Liderliği adlı konferans düzenlendi. Konferans, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı.
     Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Mercan, 10 Kasımın bir yas günü olmadığını, verilen mirasın üzerine bir şeyler bırakmak anlamına geldiğini söyledi.
     10 Kasımı bu şekilde anlamak ve algılamak gerektiğini kaydeden Mercan,10 Kasım bize verilip korunmasının gerektiğine inandığımız değerlerin, yeniden ufkumuza oturması demektir. 10 Kasımlar da, ne yaptık, neler yaptık ve neden yapamadık hesabını sorup değerlendirme zamanı olmalıdır. Bize göre 10 Kasım bir yas günü değil, bir hesap günü ve geçmişte bize bırakılan mirasın nelerini feda ettik, nelerini yeniledik, onun üzerine neler bıraktık, bunun hesabını verme ve değerlendirme zamanıdır dedi.
     Konferansa, BEÜ Rektörü Mahmut Doğru, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜde Atatürkün Tartışılmaz Liderliği konferansı verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER