Beylikdüzüne dev kütüphane

Beylikdüzüne dev kütüphane


İSTANBUL (A.A) - Beylikdüzünde, 24 bin kitap kapasiteli ve internetten dünya kütüphanelerine ulaşım imkanı tanıyan Halk Kütüphanesi açıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kültür Merkezinde 400 metrekare alana kurulan, şu an içerisinde 6 bin kitap ve 15 adet bilgisayar bulunan kütüphane, İstanbul ve Türkiyenin en önde gelen kütüphanelerinden biri olma özelliği taşıyor.
     Dewey sınıflama sistemiyle Anglo Amerikan Kataloglama Kurallarına ve uluslararası kütüphane standartlarına uygun hazırlanan kütüphanede, kitapların güvenlik sistemleri, ödünç verme, iade ve takip işlemleri ise Radyo Frekans Kimlik Tanımlama Sistemi (RFID) ile yapılacak. Kütüphanede, engelliler ve çocuklar için de kitap, CD ve eğitim programları bulunuyor.
     İlçede daha önce açılan Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi, Cahit Zarifoğlu Lisesi ve Gürpınar Lisesi kütüphaneleri de Beylikdüzü Halk Kütüphanesinin şube kütüphaneleri olarak hizmet vermeye devam edecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, kütüphanenin ilçe halkına büyük fayda sağlayacağını belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Ali Derdiyok
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Beylikdüzüne dev kütüphane Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER