Beyoğlundaki silahlı saldırı olayının hükümlüleri yakalandı

Beyoğlundaki silahlı saldırı olayının hükümlüleri yakalandı -Kız kaçırma meselesinden kaynaklanan husumet sonucu bir otomobile düzenlenen ve 4 kişinin öldüğü, bir çocuğun da yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin haklarında verilen hapis


İSTANBUL (A.A) - Beyoğlunda, kız kaçırma meselesinden kaynaklanan husumet sonucu 2004 yılında bir otomobile düzenlenen ve aynı aileden 4 kişinin öldüğü, bir çocuğun da yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin haklarında verilen hapis cezaları Yargıtayca onanan baba ve 2 oğlu yakalanarak cezaevine konuldu.
     İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesince 35 yıl 10 ay hapis cezası verilen Ali Tamkoşar (50) ile 30 yıl 10ar ay hapis cezasına çarptırılan oğulları, Yaşar Tamkoşar (28) ve Sadettin Tamkoşarın (26) bu cezalarının Yargıtayca 23 Şubat 2012 tarihinde onanması üzerine yakalanmaları için çalışma başlattı.
     Ekipler, yaptıkları fiziki ve teknik takip sonucunda Balatta bir evde saklandıklarını tespit ettikleri hükümlüleri yakaladı.
     Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayına sevk edilen Ali, Yaşar ve Sadettin Tamkoşar, buradaki işlemlerinin yapılmasınından sonra cezaevine konuldu.
    
     -Olayın geçmişi
    
     Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 27 Kasım 2004 tarihinde Kasımpaşa İplikçi Fırın Sokakta yaşanan olaydan yaklaşık 1,5 yıl önce sanıklardan Yaşar Tamkoşarın, Perihan Özdoğanların kızı Hasret Özdoğanları kaçırarak bir süre resmi nikah olmadan yaşadığı ve evlilik dışı bir çocuklarının dünyaya geldiği anlatılıyordu.
     Cinayet olayından önce Hasret Özdoğanların Yaşar Tamkoşardan ayrılarak baba evine döndüğü, ayrıca Özdoğanlar ailesinden Barış Özdoğanların, sanıklardan Ali Tamkoşarın kızı Kadriye Tamkoşarı zorla kaçırarak bir gün alıkoyduğu anlatılan iddianamede, bu nedenle aileler arasında husumet başladığı ifade ediliyordu.
     İddianamede, saldırı günü, sanıklar tarafından içinde Özdoğanlar ailesinin bulunduğu otomobile tabancayla sayısız defa ateş açıldığı, olayda Nazmi, Perihan, Uğur ve Barış Özdoğanların öldüğü, 7 yaşındaki Perihan Özdoğanların ise yaralandığı belirtiliyordu.
     Dava kapsamında, yaklaşık 7 yıl tutuklu yargılanan Ali Tamkoşar ile oğulları Yaşar Tamkoşar ve Sadettin Tamkoşar, Ceza Muhakemesi Kanununun (CMK) tutukluluk sürelerini yeniden düzenleyen 102. maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından 3 Ocak 2011 tarihinde tahliye edilmişti.
     (HD-FND-MRT-KAF)
<< Önceki Haber Beyoğlundaki silahlı saldırı olayının hükümlüleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER