Beyşehirde işsiz kadınlara yönelik evde çocuk

Beyşehirde işsiz kadınlara yönelik evde çocuk bakım kursu


KONYA (A.A) - Beyşehirde işsiz kadınlara yönelik, evde çocuk bakarak aile bütçelerine katkıda bulunabilmeleri için Çocuk Bakım Kursu açıldı.
     Kurs, İŞKUR Konya İl Müdürlüğü ile Beyşehir Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirildi.
     Beyşehir-de ilk kez düzenlenen kurs boyunca, katılımcılara iştirak ettikleri her gün için 20 liralık ödeme de yapılacak.
     Kursun başlaması nedeniyle katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, kursa İŞKURa kayıtlı işsiz olan 25 kursiyerin dahil edildiğini belirtti.
     Gündüz, Çocuk bakımı önemsenmesi gereken bir iştir. Evde çocuk bakıcılığı Osmanlı döneminden bu yana bir meslek olarak günümüze kadar geldi. Mürebbiyeler buna en büyük örnektir. Açmış olduğumuz kursta, öğretmenlerimiz sizlere çocuk bakımının püf noktalarını ve teknik bilgilerini aktaracaklar. Bir çocuğun yetişmesinde en önemli unsur aile faktörüdür ve anne şefkatidir. Her kadın annedir, başka varlıklarda olmayan şefkat ve merhamet duygularına sahiptir. Bu eğitimden sonra kendi merhametinizle ve şefkatinizle birleştirerek en iyi şekilde çocuklarımıza faydalı olacağınızı düşünüyorum.
     Kursta katılımcılara anne ve çocuk sağlığı, bireyin gelişimi, çocuk hastalıkları, çocuk ruh sağlığı, çocukla iletişim, 0-36 ay öz bakım, 36-72 ay öz bakım, erken çocuklukta plan gibi konular öğretilecek.
     Kursiyerler için ayrıca serbest zaman ve Türkçe dil, oyun, müzik, okuma yazmaya hazırlık, fen ve doğa etkinlikleri gibi aktiviteler hakkında bilgiler verilecek.
     (ŞEY-MAT)
<< Önceki Haber Beyşehirde işsiz kadınlara yönelik evde çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER