Bıçakçılarda Kurban Bayramı hareketliliği sürüyor

Bıçakçılarda Kurban Bayramı hareketliliği sürüyor -Gaziantepli bıçak ustaları artan siparişleri bayrama yetiştirebilmek için yoğun şekilde çalışıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepli bıçak ustaları artan siparişleri Kurban Bayramına yetiştirebilmek için yoğun şekilde çalışıyor.
     Ülke genelinde Kurban Bayramının tatlı telaşı yaşanırken, değişik meslek gruplarının bayram hazırlığı da sürüyor.
     Bıçak başta üzere mangal, şiş, et makinesi, satır ve çangal gibi kurban kesimi için gerekli malzemelerin imalatını yapan esnafların bayram hazırlığı dikkati çekiyor.
     Bakırcılar Çarşısında yoğunlaşan ve küçük imalathanelerde üretim yapan bıçakçılar, siparişleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor. Üreticilerin vitrinlerini süsleyen bıçaklar büyüklük ve kalitelerine göre 5 ila 30, satırlar ise 30 ila 35 lira arasında satışa sunuluyor.
    
     -Çin malı bıçaklara rağbet azaldı-
    
     Gaziantepli bıçak ustası Murat Çiyanoğlu, AA muhabirine geçen yıl ucuz ve bol olduğu için Çin malı bıçaklara yüksek talep olduğunu belirterek, bu yıl rağbetin azaldığını söyledi.
     Çin malı bıçakların demirden yapıldığını, ucuz ve işe yaramadığını anlatan Çiyanoğlu, imalathanelerinde yaptıkları bıçakların yanı sıra Denizli ve Bursadan getirdikleri bıçakları da tüketicilerin beğenisine sunduklarını bildirdi.
     Çiyanoğlu, şöyle konuştu:
     Çok kaliteli, orijinal bıçaklarımız var. Bıçakları ağızları eğilmemesi ve körelmemeleri için suluyoruz. Kalite için öncelikli tercihimiz, bıçağın çelik olmasıdır. Karışım veya demirden olmaması gerekiyor. Bıçak, demirden olursa çabuk paslanır. Bu da sağlık açısından tehdit oluşturabilir.
     Çiyanoğlu, bıçağın yanı sıra satır, mangal, şiş ve çangal gibi kurban için gerekli malzemelerin de üretildiğini ifade etti.
     İstanbul başta olmak üzere Ankara ve Bursa ile çevre illerden Adıyamandan Şanlıurfaya kadar sipariş aldıklarını belirten Çiyanoğlu, 20 bine yakın şişi çevre illere ulaştırdıklarını kaydetti.
     Kurban Bayramı için hazırlık yapan vatandaşlardan bıçak başta olmak üzere malzeme seçimi konusunda kaliteye önem vermelerini isteyen Çiyanoğlu, Gaziantepli ustaların yaptığı malzemelerin kaliteli ve sağlıklı olduğunu söyledi.
     Bıçak ustası Mehmet Kurt da bu yıl Çin malı bıçak satmaktan vazgeçerek, yerli bıçaklara yöneldiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bıçakçılarda Kurban Bayramı hareketliliği sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER