Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -BİSİADın kahvaltılı toplantıları devam ediyor


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (BİSİAD) Elitte Kafede düzenlediği 13. Kahvaltılı Sohbet toplantısının konuğu, Alamos Grup Kuzey Biga Madencilik Şirketi Genel Müdürü Hasan Giray oldu.
     Giray, burada yaptığı konuşmada, Biga yarımadasındaki metal madenlerinin Türkiye ve dünyadaki yeri ve önemi hakkında açıklamalarda bulundu.
     Özellikle altın madenciliği süreçlerinden bahseden Giray, Kanadalı bir firma olan Alamos Grubun, Meksikada 6 yıldır altın üretimi yaptığını söyledi.
     Dünya çapında uluslararası bir firma olması için şirketin büyümesi gerektiğini dile getiren Giray, Türkiyede ki projelere önem veren şirketin, büyümede en büyük adımı attığını kaydetti.
     140 yıldır sürdürülen altın madeni arama çalışmalarının Türkiyede 6 noktada yapıldığına dikkati çeken Giray, Türkiyedeki altın üretimi her yıl artıyor. Altın potansiyeli 1997 yılında yapılan araştırma sonucunda, 6 bin 500 ton olup, bunun 800 tonu saklanmıştır dedi.
     Kirazlı ve Ağıdağı projelerinden de söz eden Giray, Üretilecek altın miktarı 1,5 milyon ons. Yani 46,5 ton olup, ülke ekonomisine katkısı ise 2,6 milyar dolardır. Yaratacağı katma değer 10,92 milyar dolar olup, aynı zamanda 7 yıl boyunca bölge halkına da iş imkanı sağlayacaktır. Devlet Su İşleri (DSİ) ile ön protokol anlaşması yapan şirketimiz, Altın Zeybet Projesi ile 36 yere içme suyu ve kullanma suyu sağlayacaktır diye konuştu.
     BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Özdemir de güçlü olmanın yolunun güçlü bir ekonomiye sahip olmaktan geçtiğini belirterek, BİSİADın her sesi duyabilen, analiz edebilen ve ortaya çıkan verileri yorumlayabilecek akli donanıma ve hoşgörüye sahip bir camia olduğunu kaydetti.
    
     -24 Kasım Öğretmenler Günü
    
     Biga Belediyesi Kültür Sarayında, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Tören, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin kutlama mesajıyla başladı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, törende yaptığı konuşmada, öğretmenliğin bir sevgi işi olduğunu, sevginin kişiye ulaştırdığı en yüce mevkinin ise örnek insan olmaktan geçtiğini söyledi.
     Öğretmen mutlu ise o millet mutludur diyen Avlanır, Şanlı ve şerefli tarihimize baktığımızda bizlerin asırlarca dünyaya adaletle hükmetmemizin aslı gerçeği, bilime ve bilim adamlarımıza verilen önemin yüksek seviyede olmasıdır dedi.
     Biga Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Toprağın hikayesi adlı tiyatro oyununun ardından, koro çeşitli yörelere ait türküler seslendirdi. Öğretmenler günü ile ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından adaylıkları tamamlanan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.
     Emekli olan öğretmenlere ve milli eğitim mensuplarına hizmet şeref belgesi ile plaket verilmesiyle sona eren törene, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
    
     Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER