Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtımı


ÇANAKKALE (A.A) - Bigada Fatih Projesi kapsamında, öğrencilere 201, öğretmenlere de 45 tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Biga Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, daha önceleri kara tahta, beyaz tebeşirle eğitim görülen Biga Anadolu İmam Hatip Lisesinde, şimdi öğrencilerin bilgisayarla eğitim gördüklerini ifade etti.
     Biga Kaymakamı Fatih Genel de öğretmenlere etkileşimli tahta kullanımı konusunda eğitim verildiğini belirterek, ülke genelinde 40 bin okulda, 620 bin sınıfta, 16 milyon öğrenciye ve öğretmene tablet bilgisayar verildiğini kaydetti.
    
     -Prefabrik evler teslim edilmeye başlandı-
    
     Bigada ihtiyaç sahibi aileler için yapılan prefabrik konutlar, sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
     İlçeye bağlı Pekmezli köyünde yaşayan 86 yaşındaki Ayşe Sevinçi ziyaret eden Biga Kaymakamı Fatih Genel, Seninçe prefabrik evin anahtarını teslim etti. Genel, Biga Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca başlatılan kampanya kapsamında, 49 prefabrik konutun sahiplerine teslim edildiğini söyledi.
    
     -Kuduza karşı uyarı-
    
     Biga Kaymakamı Fatih Genel, vatandaşları kuduza karşı uyardı.
     Özellikle tilki ve çakallardan evcil hayvanlara bulaşan bir kuduz gerçeği ile karşı karşıya olunduğunu bildiren Genel, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
     Devletin tüm ilgili birimleri, ellerinden geleni yapıyorlar fakat yabani hayvanlardan bulaşan hastalık için kısa sürede sonuç almak o kadar kolay değil. Burada üreticilerimize büyük görev düşüyor. Özellikle kümes hayvancılığı yapanlar tesisin etrafını kafes telle tamamen çevirmeli, dışarıdan bir kedi bile tesise girememeli. Ölen kümes hayvanları kesinlikle dışarıya atılmamalı ve uygun şartlarda gömülmelidir. Büyükbaş hayvancılık yapanlar da tesisin etrafını kafes telle çevirmeli kontrolsüz giriş çıkış olmamalıdır.
     Genel, normal davranış sergilemeyen tilki, çakal, köpek görenlerin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne haber vermeleri gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER